Jaromír Jágr se v NHL blíží dalším rekordům, v noci dvěma góly sestřelil Minnesotu

Český veterán Jaromír Jágr stále má na to, aby hrál nejprestižnější hokejovou soutěž světa. V nočním zápase s Minnesotou to opět potvrdil, když se postaral o obě branky Floridy. Z dalších Čechů bodovali obránci Marek Židlický s Michalem Rozsívalem a útočník Dallasu Radek Faksa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr strříli vítězný gól v zápase NHL proti Minnesotě

Jaromír Jágr strříli vítězný gól v zápase NHL proti Minnesotě | Zdroj: Reuters

Hráči Floridy Panthers natáhli v utkání proti Minnesotě vítěznou sérii již na devět utkání v řadě a opět tak posunuli hranici klubového rekordu. Hlavní zásluhu na tom měla právě česká „osmašedesátka“.

Hned v první minutě zápasu dostal Jágr přihrávku od modré čáry před branku, rychlou kličkou do bekhendu rozhodil gólmana a poslal puk do sítě. Minnesota dokázala zásluhou Jasona Zuckera srovnat, ale poslední slovo měl opět Jágr.

Těsně před modrou čárou převzal puk, zavezl ho do útočného pásma, dvěma rychlými kroky se dostal na střed hřiště a nechytatelnou střelou z mezikruží poslal Floridu do vedení. To se hráčům Panthers hlavně díky gólmanovi Montoyovi podařilo udržet a Flordia porazila Minnesotu 2:1.

Vítězný gól Jaromíra Jágra:

Legedně českého hokeje nyní schází pouhých šest gólů na vyrovnání Bretta Hulla na třetím místě historické tabulky střelců.

Zápas mezi New York Islanders a Dallasem nabídl gólovou přestřelku. Hned pod prvními dvěma góly utkání jsou podepsáni čeští hráči. Jako první asistoval u branky Vernona Fiddlera mladík Radek Faksa. Poté však domácí hráli dvojnásobnou přesilovou hru a v ní si jubilejní desátou asistenci v sezoně připsal Marek Židlický. Jeho tým nakonec přetlačil Dallas 6:5.

Do statistik zápasu Chicago – Ottawa se zapsal i obránce Michal Rozsíval. Jeho vyraženou střelu dorazil do branky Anisimov. Domácí i díky jeho příspěvku porazili tým z kanadského hlavního města 3:0.

Pořadí nejlepších střelců historie NHL - Jaromír Jágr 735 gólů | Foto: Český rozhlas

Výsledky NHL:


NY Islanders - Dallas 6:5 (2:2, 3:0, 1:3)
Branky: 19. a 29. Okposo, 38. a 50. Clutterbuck, 11. Lee (Židlický), 36. Grabovskij - 42. a 51. Ničuškin, 6. Fiddler (Faksa), 14. Sharp, 59. Spezza. Střely na branku: 44:41. Diváci: 14 054. Hvězdy zápasu: 1. Okposo, 2. Clutterbuck (oba NY Islanders), 3. Ničuškin (Dallas).

Florida - Minnesota 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: 1. a 49. Jágr - 21. Zucker. Střely na branku: 29:40. Diváci: 15 426. Hvězdy zápasu: 1. Jágr, 2. Montoya, 3. Kulikov (všichni Florida).

Chicago - Ottawa 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 29. Keith, 47. Anisimov (Rozsíval), 60. Desjardins. Střely na branku: 30:26. Diváci: 22.016. Hvězdy zápasu: 1. Keith, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Karlsson (Ottawa).

Anaheim - Winnipeg 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 6. Rakell, 10. Bieksa, 26. Perry, 39. Kesler - 27. Myers. Střely na branku: 35:20. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Rakell, 2. Gibson, 3. Bieksa (všichni Anaheim).

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme