V letošním roce se možná řidiči dočkají dokončené dálnice D8

4. leden 2016

V závěru letošního roku by se měli řidiči dostat bez problémů z Prahy až do Saska. Letos v prosinci by totiž měla být otevřená dokončená drážďanská dálnice D8. Slibují to alespoň politici. Práce na stavbě ovšem skutečně pokračují rychlým tempem a je možné, že se stavbařům podaří dokončit dálnici v termínu.

„Česká republika velmi intenzivně pracuje na tom, aby v roce 2016 byla zprovozněna dálnice D8,“ uvedl při loňské návštěvě německé kancléřky Merkelové předseda vlády Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Podobně se loni vyjádřil také ministr dopravy Dan Ťok z hnutí ANO: „Jsem přesvědčen, že první řidiči budou v prosinci roku 2016 moci tento úsek použít.“

Podobná slova ministra dopravy zmínil při nedávné návštěvě Lovosic na Litoměřicku prezident Miloš Zeman. Termín 16. prosince 2016 je tak podle politiků daný. Práce na dokončení dálnice pokračují rychlým tempem.

„Během roku se udělaly velké objemy kubatur a v podstatě jsme začali všechny velké stavební práce na dálničním tělese,“ vysvětluje František Zuckerstin z ŘSD.

Práce na stavbě dálnice zatím dávají naději, že se opravdu podaří už několikátý termín dokončení splnit. Letos v prosinci by tak lidé možná opravdu mohli vyjet po hotovém úseku D8 přes České středohoří.

autor: bach
Spustit audio