Slovinec Prevc se vyrovnal s negativními pocity a ovládl v Innsbrucku závod Turné čtyř můstků

Potřebují pořádnou sílu v nohách, musejí být hubení, skvěle ovládat své tělo a hlavně mít naprosto klidnou mysl. To se týká skokanů na lyžích, kteří chtějí být úspěšní. A prototyp přesně takového je Slovinec Peter Prevc, který vede po třech závodech Turné čtyř můstků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovinec Peter Prevc po vítězném závodě Turné čtyř můstku v rakouském Innsbrucku

Slovinec Peter Prevc po vítězném závodě Turné čtyř můstku v rakouském Innsbrucku | Zdroj: Reuters

Když hlasatel oznámil jeho vítězství, užíval si Slovinec potlesk většiny z 22 tisíc diváků. Úspěšně totiž uzavřel dva velmi náročné dny, které musel zvládnout, aby měl šanci vyhrát celé Turné čtyř můstků.

„Tlak před prvním skokem byl asi takový,“ ukazoval rukou nad sebe Prevc. „Ale zvládl jsem se s tím vyrovnat.“

„Loni jsem tu byl jedenáctý. Hodně věcí mi letělo hlavou. Jak skákat, na co si dát pozor a podobně. Nakonec jsem negativní pocity dokázal zahnat, soustředil jsem se na pozitivní myšlení a dopadlo to dobře,“ těšilo po skoku Petera Prevce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovinský skokan na lyžích Peter Prevc překonal negativní pocity a ovládl závod v Innsbrucku

Teprve 23letého závodníka ale zocelila minulá sezona. Turné v ní prohrál právě v Innsbrucku a o celkové vítězství ve Světovém poháru přišel úplně posledním skokem sezony. S Němcem Freundem tehdy prohrál jen kvůli menšímu počtu vyhraných závodů.

„Peter Prevc je momentálně o třídu lepší než ostatní. A podle toho to dopadne,“ prohlásil již před druhým skokem mladého Slovince český skokan Roman Koudelka.

A slova v Innsbrucku třináctého závodníka se také potvrdila. Peter Prevc ovládl již třetí díl turné a v Bischofshofenu bude útočit na celkové vítězství. Nejlepší z našich skokanů je prozatím právě Roman Koudelka na dvanáctém místě průběžného pořadí Turné čtyř můstků.

Tomáš Kohout, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme