Fotbalisté Plzně zahájili přípravu pro jarní část. Přišel jsem si pro titul, hlásí navrátilec Hubník

Sněhová vánice a teploty pod nulou. Fotbalisté mistrovské Viktorie Plzeň mají za sebou mrazivý úvod zimní přípravy. Do tréninkového areálu v Luční ulici přesto dorazili, a to dokonce na horských kolech. Na prvním tréninku plzeňských fotbalistů v roce 2016 nechyběl ani Roman Hubník, který se do kádru Viktorie vrátil z hostování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do sestavy Plzně se po hostování v Olomouci vrací Roman Hubník

Do sestavy Plzně se po hostování v Olomouci vrací Roman Hubník | Zdroj: ČTK

„Minulý rok bylo počasí stejné a vyhráli jsme titul, takže by to tak mělo být i letos,“ hledá kapitán Daniel Kolář alespoň něco málo pozitiv na lednových nefotbalových podmínkách.

Společně s ním se do tréninku zapojilo 21 hráčů. Kvůli nachlazení chyběli Ďuriš s Řezníkem a ještě nějaký čas nebude k dispozici ani Václav Pilař. To obránce Roman Hubník, který se vrátil s půlročního hostování v olomoucké Sigmě, si na nic nestěžoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

První letošní trénink fotbalistů Plzně sledoval reportér ČRo Jan Markup

„Je to skok být z Olomouce v Plzni. Já jsem byl s Viktorií v kontaktu po celý podzim, s panem Šádkem jsme si volali a na konci roku jsme se domluvili, že se vrátím. Přijel jsem si sem pro titul a doufám, že ho obhájíme,“ prohlásil obránce Hubník.

Ten opouštěl plzeňské Štruncovy sady jako jedna z klíčových opor týmu. Plzeň musela hledat a nakonec našla nové ideální stoperské duo. Nové dvojici Hejda-Baránek se na podzim dařilo, a tak se může klidně stát, že Roman Hubník zůstane na lavičce, odkud bude svým mladším spoluhráčům třeba jen radit.

„Nějaké zkušenosti už mám, ale myslím si, že i oni dva už toho mají dost za sebou, což předvedli i v několika posledních zápasech podzimu,“ dodal navrátilec z Olomouce.

Mít výživového poradce je normální věc, říká fotbalista Sparty Lukáš Vácha před zimní přípravou

Číst článek

Kromě Hubníka si Viktoria stáhla z hostování i příbramské trio Končal, Štípek, Suchan a ve Štruncových sadech to po nějaké době opět zkusí také Michael Krmenčík, který strávil poslední měsíce v pražské Dukle.

„Hostování mi určitě pomohlo. Už nejsem tolik vyjančený, jako jsem před třemi lety býval. Navíc jsem měl možnost hrát s Patrikem Gedeonem, který mě určitě něco naučil, a také jsem dal několik gólů,“ řekl Krmenčík.

Stejně jako před rokem vyrazí Viktoriáni i tentokrát na dvě zahraniční soustředění. Nejprve do Turecka, pak na Maltu, kde vyzvou třeba polskou Legii Varšva nebo ruský Terek Groznyj.

Jan Markup, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme