Rafael Benítez skončil u fotbalistů Realu. Nahradí ho Zinédine Zidane

Fotbalový Real Madrid oznámil ukončení spolupráce se svým trenérem Rafaelem Benízetem, který v klubu působil od loňského června. Jeho nástupcem se stane Francouz Zinédine Zidane - dosavadní kouč rezervního týmu Realu a bývalá hráčská hvězda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Benítez už Real Madrid trénovat nebude. Nahradí ho Zidane

Rafael Benítez už Real Madrid trénovat nebude. Nahradí ho Zidane | Zdroj: Reuters

Real Madrid neprožívá zcela ideální sezonu, když mu krátce před polovinou probíhajícího ročníku španělské soutěže patří v ligové tabulce třetí příčka s odstupem čtyř bodů na vedoucí Atlético. Naposledy ztratil body v La Lize o víkendu, kdy Real remizoval 2:2 ve Valencii.

O možné výměně trenéra Beníteze se spekulovalo již delší dobu. Nejhlasitěji asi poté, co na konci listopadu se svým týmem podlehl v ostře sledovaném ligovém zápase Barceloně na domácí půdě v poměru 0:4. Na lavičce Bílého baletu nakonec bývalý trenér Neapole, Chelsea či Liverpoolu vydržel 25 soutěžních utkání, ze kterých vyšel Real vítězně v 17 případech.

Následovníkem španělského kouče se stane bývalý držitel Zlatého míče Zinédine Zidane, který v Realu před deseti lety ukončil svou aktivní kariéru, po níž se přesunul na pozici kouče.

Trenérské zkušenosti nejprve sbíral jako asistent Carla Ancelottiho a posléze působil jako hlavní kouč rezervního týmu Realu Madrid, jenž působí ve druhé španělské lize.

„Jediné, co můžu říct, je, že udělám, co budu moci. Budu maximálně pracovat s každým hráčem a doufám, že to bude fungovat. To je všechno. Důležité je být co nejdřív s týmem a dát se do práce,“ řekl nový lodivod Realu krátce po svém uvedení do funkce.

Zidane si premiéru v roli trenéra španělského velkoklubu odbude již tuto sobotu v zápase proti Deportivu La Coruňa.

ČRo, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme