Neznámý pachatel zneužil jméno nadace Dobrý anděl. V e-mailech žádá o peníze

Jméno nadace Dobrý anděl pomáhající rodinám nemocných zneužil neznámý pachatel. Podvodnými e-maily, takzvaným phishingem, chce z lidí vylákat peníze. Text se tváří, jako by ho napsala nadace, ve skutečnosti je ale odeslaný z jiné adresy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo nadačního programu Dobrý anděl

Logo nadačního programu Dobrý anděl | Foto: Dobrý anděl, nadace

„Během dnešního dne jsme dostali upozornění, že kdosi posílá e-maily naším jménem,“ řekl spoluzakladatel nadace Petr Sýkora.

E-mail obsahuje přílohu. „Je v ní uveden příběh Saši, což je dívka, která se léčí s onkologickým onemocněním a byla tváří naší loňské kampaně,“ popsala mluvčí Markéta Křížová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak podvodný email rozesílaný jménem Dobrého anděla vypadá a kde lidi najdou správné číslo účtu, řekl Zuzaně Burešové spoluzakladatel nadace Petr Sýkora

V textu jsou i informace o Dobrém andělovi zkopírované z jeho webu.

„Bohužel je tam také uvedena i prosba o zaslání financí na číslo účtu, které rozhodně není bankovním účtem Dobrého anděla,“ upozornila.

„Správné údaje najdou uživatelé na webových stránkách Dobryandel.cz,“ doplnil Petr Sýkora. Dodal, že nadace se proti neznámému pachateli chystá podniknout právní kroky.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme