Ve sporu Hušáka s ČUS padne rozsudek. Unie chce omluvu a dva miliony

Soud dnes rozhodne ve sporu bývalého šéfa Sazky Aleše Hušáka s Českou unií sportu. Unie tvrdí, že za krachem společnosti Sazka stojí právě Hušák, který tak poškodil dobré jméno českého sportu. Po Hušákovi chce unie omluvu a dva miliony korun. Hušák to odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák společně se svou právničkou Klárou Samkovou u Městského soudu v Praze

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák společně se svou právničkou Klárou Samkovou u Městského soudu v Praze | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

„Předsedkyně senátu plánuje ukončit dokazování, dát účastníkům prostor k závěrečným návrhům a vyhlásit rozhodnutí ve věci,“ shrnuje program posledního dne rok a půl táhnoucího se sporu mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci.

Českou unii sportu, dříve Český svaz tělesné výchovy, zastupuje Aleš Rozehnal. Od bývalého šéfa Sazky Aleše Hušáka čeká omluvu v doporučeném dopise a dva miliony korun.

„Pověst byla poškozena tím, že vycházely články, že ČSTV ztratila důvěru, že je bez peněz, že má pošramocenou pověst, chodí uličkou hanby, a to vše v důsledku konání pana doktora Hušáka,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spor mezi Českou unií sportu a bývalým šéfem Sazky Alešem Hušákem jde do finále. Městský soud v Praze chce dnes vyhlásit rozsudek. Více Veronika Hlaváčová

V žalobě se píše, že bývalý šéf Sazky neuměl hospodařit, a to i v době, kdy měla firma problémy se splácením úvěrů za vysočanskou arénu. Hušák údajně utrácel za pozemky, poradenské služby, soukromé letadlo nebo osobního řidiče a kuchaře.

V případu ho zastupuje právnička Klára Samková. „Pakliže by byl schopen zařídit to, co mu žaloba klade za vinu, má kvality něco mezi Jamesem Bondem a Sandokanem,“ komentovala výpovědi lidí, kteří svědčili proti jejímu klientovi.

Česká unie sportu po Hušákovi žádá v jiné žalobě také více než 950 milionů korun jako náhradu škody a ušlý zisk. ČSTV byl majoritním akcionářem Sazky až do jejího krachu na jaře roku 2011.

Kauza Aleš Hušák | Foto: Český rozhlas

Simona Bartošová, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme