Sníh silničáře nezaskočil, řidiči přesto hodně bourali. Ledovka hrozí dál

5. leden 2016

Česko má za sebou první den v novém roce, kdy většina silnic zapadala sněhem. Ráno se teploty ve středních Čechách pohybovaly kolem -4 stupňů Celsia a především v okresech Praha-západ a Kolín se vyskytovala ledovka. Ta může řidiče z Benešovka, Berounska a Příbramska podle meteorologů trápit až do středečního odpoledne.

Hlavní tahy ve středních Čechách a v Praze byly v úterý časně ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři povrchy chemicky ošetřili, případně místy posypali inertním materiálem.

V pražských ulicích se i dnes pohybuje na padesát sypačů. Po ošetření hlavních tahů auta odklízí sníh z méně frekventovaných komunikací.

Kluzké silnice dělaly problémy řidičům hlavně včera odpoledne a večer. Pražští hasiči asistovali za posledních 24 hodin u sedmi nehod. „Nejvíce práce měli na území Ořechu, kde se čelně srazila dvě auta,″ potvrzuje mluvčí Pavlína Adamcová.

Práce přibyla i hasičům v kraji. „My jsme za včerejšek evidovali 57 událostí a z toho bylo 34 dopravních nehod. Při nich bylo 18 lidí zraněno a čtyři osoby museli hasiči vyprošťovat pomocí speciálního vyprošťovacího nářadí. Vážnější následky tyto kolize neměly,″ konstatoval mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Sněžit by teď v kraji mělo jen ojediněle, na většině míst hrozí spíš déšť. Klouzat by to mohlo začít až k večeru, kdy teploty budou klesat k nule a lehce pod bod mrazu.

autor: jum
Spustit audio