České velkokluby se o něj perou. Liberecký fotbalista Josef Šural ale zatím vybráno nemá

Ještě nějaký čas si budou muset fotbaloví fanoušci počkat, než se po zimní pauze znovu roztočí kolotoč zápasů nejvyšší domácí soutěže. Tohle období je však plné spekulací týkajících se případných hráčských přestupů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký fotbalista Josef Šural na tréninku v rámci zimní přípravy

Liberecký fotbalista Josef Šural na tréninku v rámci zimní přípravy | Zdroj: ČTK

Nejčastěji se v této souvislosti skloňuje jméno Josefa Šurala, kterému na konci sezony vyprší smlouva v Liberci. Rozhodně ale není vyloučen jeho předčasný odchod. O úspěšného ofenzivního záložníka se zajímají Sparta, Slavia a dojít může také na Šuralův přestup do zahraničí.

Zatím prý ani on sám netuší, kde nakonec fotbalové jaro stráví. Na ocet ale český reprezentant zřejmě nezůstane. S námluvami už dávno začalo několik celků, nejvýrazněji pražská Sparta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O libereckého Josefa Šurala se perou přední čeké kluby, sám hráč nevylučuje ani odchod do zahraničí

„Nabídka Sparty je velmi dobrá. A to nemyslím finanční, ale sportovní stránku. Musím si to ještě nechat projít hlavou,“ přemítá Josef Šural.

Jenže těžko říct, jestli vlastně nakonec nemá liberecký záložník blíže k druhému slavnému pražskému týmu, ke Slavii.

„I se Slavií probíhají jednání. Mluvil jsem s panem Šimáněm a vím, že taky mají obrovský zájem,“ nevylučuje ani druhou možnost podzimní sedmigólový střelec.

V Liberci se nic z toho neposlouchá hezky. Jenže se zdá, že až se Josef Šural definitivně rozhodne, nebudou fanoušci Slovanu jásat. To naznačil sportovní manažer severočeského celku Jan Nezmar. Zároveň připomněl, proč narazil ve snaze prodloužit s útočnou hvězdou týmu kontrakt.

„Když se dohaduje smlouva, jde hlavně o peníze. Před čtyřmi měsíci dostal návrh, který byl na liberecké poměry nadstandardní, až neadekvátní. Když to tehdy nepřijal, nedovedu si představit, že přijme tu současnou nabídku,“ poukazuje Jan Nezmar na to, že Liberec Šuralovi již smlouvu nabídl.

Jenže tím i trochu zariskoval. Tedy alespoň pokud by se ještě v zimě neuskutečnil jeho přestup. Ti, kteří odmítají v Liberc prodloužit smlouvu, to nemají v severočeském klubu jednoduché. Nejeden hráč, nehledě na fotbalové kvality, tam byl za podobných okolností přeřazen do juniorky. A to Šuralovi blížícím se mistrovstvím Evropy ani trochu nehraje do karet.

„Kdyby nešlo o sportovní, ale jen o finanční stránku, tak bych měl asi vybráno. Jestli se chci poprat o evropský šampionát, tak musím v klubu pravidelně hrát,“ dodal na závěr Josef Šural.

Stanislav Zbyněk, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme