Vítěz Velké pardubické stále není očištěn ani usvědčen. Čeká se na výsledek kontrolní analýzy

Skoro čtvrt roku po svém konci stále nemá Velká pardubická jednoznačného vítěze. První proťal cílovou fotobuňku kůň Nikas. Ten měl ale pozitivní dopingový test. Kontrolní analýza jeho vzorku zatím do Česka stále nedorazila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

123. Velká pardubická

123. Velká pardubická | Foto: Filip Jandourek

Laboratoř v anglickém Newmarketu moc sdílná není. Pokud to není váš kůň nebo nejste veterinář, žádné zprávy od nich neuslyšíte. Právě tady zjišťují, jestli Nikas dopoval. Výsledek pošlou klasickou poštou předsedovi českého Jockey Clubu Jiřímu Charvátovi, který zatím ale žádnou takovou obálku na svém stole nenašel.

„Předpokládáme, že zprávu z laboratoře dostaneme příští týden. Dali nám z Newmarketu vědět, že je analýza hotová a během několika dnů ji pošlou,“ vyjádřil se k výsledkům Jiří Charvát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda Jockey Clubu Jiří Charvát a žokej Marek Stromský netrpělivě očekávají výsledky kontrolní analýzy z anglického Newmarketu

Dlouhé čekání ale ubíjí vítězného žokeje Marka Stromského, který už jednou Velkou pardubickou vyhrál, ale z prvního místa byl hned po závodě diskvalifikován. Teď se mu to může stát znovu, ale s odstupem několika měsíců.

„Čím se to blíží, tak je člověk nervóznější. Už si to ani tolik neberu. Říkám si, že co se má stát, stane se. Věřím, že jsme nevinní. Oddalování je horší, než kdybychom to věděli hned,“ dodává posmutněle Marek Stromský.

Zatím si Stromský opatruje pohár pro vítěze. Co by s ním dělal po případné diskvalifikaci, není jasné.

„Nevím. A myslím, že to neví nikdo, protože je to poprvé v podobně velkém dostihu. Možná si pro pohár někdo přijede, možná ho někam budu muset odvézt. Finanční stránka věci je jasná. Peníze se dostávají později a já ještě žádné nemám. Asi by přišly někomu jinému,“ dodává Marek Stromský.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme