Kokain nalezený v banánech v pražském supermarketu bude zlikvidován

Přes 100 kilogramů kokainu, který policie loni v dubnu zabavila v pražském supermarketu, bude zničen. Šlo o rekordní zásilku bílého prášku v Česku. Na trhu by jeho cena mohla dosáhnout až na několika set milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nakupování, supermarket, banány

nakupování, supermarket, banány | Foto: Fotobanka Pixabay

„Samotný kokain z tohoto případu je uložen v režimovém skladu policie. Nicméně bylo již státním zástupcem vydáno usnesení o zničení celé zásilky,“ říká mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Policii se také podařilo zjistit, že droga nejvyšší kvality nebyla určená pro český trh.

„V rámci mezinárodní spolupráce k případu se nám doposud podařilo zdokumentovat celou cestu této zásilky a potvrdit vyšetřovací verzi, že se zásilka kokainu dostala na naše území vinou logistické chyby,“ dodává mluvčí.

Kokain našli policisté a celníci v zásilce banánů v supermarketu v Praze-Zbraslavi loni v dubnu. Informaci o případu předala česká policie Německu, Polsku a Belgii. Tyto země vedou kvůli drogové zásilce vyšetřování na svém území.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme