Atmosféra byla famózní, shodli se po rekordní extraligové návštěvě hráči

Když v Brně Za Lužánkami stavěli pořadatelé venkovní stadion pro Hokejové hry, hlásali do světa, že chtějí pokořit absolutní rekord v počtu fanoušků na jedno hokejové utkání. Minulou neděli se dočkali rekordu samostatné české extraligy, v pátek večer padl i ten absolutní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitvu brněnské Komety s pražskou Spartou sledovalo za Lužánkami 21 500 fanoušků

Bitvu brněnské Komety s pražskou Spartou sledovalo za Lužánkami 21 500 fanoušků | Zdroj: ČTK

Zápasu mezi brněnskou Kometou a Spartou, které skončilo vítězstvím Pražanů 4:2, přihlíželo na stadionu Za Lužánkami 21 500 diváků.

„Bylo to úžasné. Užívali jsme si to od první chvíle, vlastně už od rozbruslení. Jsem rád, že jsem to zažil,“ rozplýval se sparťanský útočník Daniel Přibyl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ze zápasu měl radost i útočník Brna Petr Ton, ačkoli byl na straně poražených

Pražané si zápas zákonitě užívali více, když z něj odcházeli jako vítězové, a to i přesto, že v hledišti jejich fanoušci převahu rozhodně neměli.

Ale i v dresu protivníka se našel jeden hráč, který byl i přes prohru po utkání šťastný. Petr Ton nastoupil poprvé po dlouhé pauze zapříčiněné zraněním.

Měl sice hrát už v neděli proti Plzni, ale na předzápasovém tréninku ho spoluhráč Tomáš Dujsík zasáhl hokejkou do obličeje. Ton se tak dočkal až proti Spartě, i když musel hrát s celoobličejovým krytem.

„Byla to fantastická akce, lidé byli skvělí. Samozřejmě mě mrzí, že jsme nezískali tři body. Ale jsem rád, že mi doktoři dovolili hrát. Když někdo trénuje pět měsíců v letní přípravě a těší se na zápas, tak si ho musí užít, i když se prohraje,“ zhodnotil Ton.

Hokejisté Sparty vyhráli před rekordní návštěvou v Brně 4:2

Číst článek

Spolu s ním si duel užívali všichni hráči. Vždyť před takovou kulisou v Česku ještě nikdo nehrál. Nic na tom nemohlo změnit ani to, že utkání končilo až krátce před devátou hodinou večerní a teploměr klesl k minus čtyřem stupňům. Navíc přímo u ledu byla ještě mnohem větší zima.

„Musel jsem mít dvě ribana a ještě takovou kuklu jako šálu, ale jinak v pohodě. Jsem zvyklý z Benátek, kde jsou dva stupně, takže jsem věděl, do čeho jdu. Jsem rád, že se podařil rekord a že jsme vůbec vyhráli,“ těšilo brankáře Sparty Jana Lukáše.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme