Zraněný Bauer tráví Jizerskou 50 v roli pomocníka. Nohy mě však brní, říká

Nejradši by v Jizerských horách vůbec nebyl a sám závodil v Itálii, ale zdravotní potíže Lukáše Bauera ještě do téhle sezóny pořádně nepustily. A tak olympijský medailista v běhu na lyžích místo toho se zaujetím sobě vlastním řídí svůj závodní tým na Jizerské padesátce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer si Jizerskou 50 užívá i v jiné roli než z té závodní

Lukáš Bauer si Jizerskou 50 užívá i v jiné roli než z té závodní | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli polámaným žebrům se Lukáš Bauer převtělil ze závodníka na oblíbené Tour de Ski v takovou „děvečku pro všechno“ na Jizerské padesátce.

Hlavní závod sice čeká jeho tým, který založil a teď řídí, až v neděli, ale někdejší vítěz Světového poháru a aktuální vicemistr světa „kmitá“ v Bedřichově již od pátku.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Lukášem Bauerem v Bedřichově mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

„Mazací stánek je pro mě tady tak trochu bokovka. Pomáhám především s informací, co se maže. Co se mého hlavního poslání týká, tak je to především o pomoci mému týmu pro Ski Classic. To zahrnuje přívoz závodníků z letiště. Také jsem měl například na starost řešení problémů s elektrikou, kvůli kterým nemohli servismeni pracovat, takže jsem musel skočit do auta a sehnat pořádný kabel. Funguji tedy jako taková spojka mezi závodníky, servisem a třeba organizátory,“ vysvětluje Lukáš Bauer.

Českého reprezentanta přitom příliš netrápí, že bude v neděli působit jako pomocná síla na Jizerské padesátce místo toho, aby bojoval jako závodník v italských Alpách o úspěch v Tour de Ski.

„Nohy mě trochu brněly, protože jsem tam chtěl být. Na druhou stranu je tady tolik práce, že závody Tour de Ski nestíhám sledovat. Včera jsem dělal první krůčky na lyžích po zranění. Lyžoval jsem sice krátce a žebra trochu bolela, ale už je to bolest, která se dá snést, takže se můžu pohybovat,“ říká zkušený závodník.

„Ty chvíle, kdy jsem musel být doma a nic nedělat, byly hrozné. Celé léto jsem trénoval a myslím si, že velmi tvrdě. A místo toho, abych to prodal na trati, tak jsem koukal doma na pohádky. Pocit, že by to mohlo jít a že by problémy mohly pohybem přestávat, mě ale nabíjí,“ pochvaluje si nejlepší český běžec na lyžích.

Potvrdit svou účast na závodě Světového poháru v Novém Městě však zatím nemůže.

„Nemyslím si, že bych mohl říct, že už mě zranění opustilo. Zlepšení spíš přišlo souběžně se sledováním Tour de Ski a tím, že tam chci být, takže jsem i přes bolest začal trénovat na cyklistickém trenažéru. V Novém Městě bych se rád ukázal. Stoprocentně tam budu, ale jestli to bude i se startovním číslem, tak to je velká neznámá,“ dodává Lukáš Bauer.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme