Muž útočící na pařížskou policii žil v Německu jako žadatel o azyl

Muž, který chtěl v Paříži ve čtvrtek zaútočit s nožem v ruce na policejní hlídku, bydlel v ubytovně pro uprchlíky na západě Německa. Informoval o tom zemský kriminální úřad Severního Porýní-Vestfálska. Útočníka pařížská policie nakonec zastřelila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští policisté hlídkují v okolí policejní stanice, do níž se snažil proniknout muž s nožem

Francouzští policisté hlídkují v okolí policejní stanice, do níž se snažil proniknout muž s nožem

Francouzská policie našla u muže jako první vodítko německou SIM kartu. V Německu se zaregistroval jako žadatel o azyl pod čtyřmi jmény a uvedl různé státní příslušnosti – syrskou, marockou a gruzínskou.

Německé úřady ho považovaly za podezřelého. V prosinci loňského roku ovšem z uprchlické ubytovny v Recklinghausenu zmizel beze stopy. Podle informací německých médií pózoval v ubytovně s vlajkou Islámského státu.

Dvacetiletý muž se ve čtvrtek pokusil proniknout na policejní stanici na severu Paříže, v 18. pařížském obvodu ve čtvrti Goutte-d'Or, kde žije velké množství přistěhovalců. Během útoku vykřikoval Alláhu Akbar. Policisté ho zastřelili v okamžiku, kdy se chystal zaútočit na jejich kolegu. Prý se tak chtěl pomstít za údery proti takzvanému Islámskému státu v Sýrii.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme