V Krkonoších zahynula na sjezdovce mladá lyžařka

Třináctiletá dívka z Holandska zahynula dopoledne při lyžování v Krkonoších. Tragédie se stala ve středisku Bubákov u Vrchlabí. Mladá lyžařka na svahu upadla a vážně si poranila hlavu. Lékaři už jí nemohli pomoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžování

lyžování | Foto: Jan Rosenauer

Dívka podle záchranářů nezvládla rychlost na dojezdu svahu ve skiareálu Bubákov. "Po pádu došlo k těžkému poranění hlavy, které mělo za následek smrt," uvedl náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš.

Na místo neštěstí okamžitě vyrazili dva pracovníci horské služby, kteří se pokoušeli dívku resuscitovat a přivolali posádku rychlé záchranné služby. "I přes veškerou snahu záchranářů lyžařka bohužel svým zraněním podlehla," konstatoval Klepš.

V únoru jde na českých horách už o druhé úmrtí způsobené úrazem hlavy při lyžování. Zhruba před dvěma týdny zahynul po nárazu do stromu lyžař na šumavském Špičáku. Hlavou do stromu narazil i holandský chlapec na Klínovci a při cestě do nemocnici byl v bezprostředním ohrožení života.

Eliška Pilařová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme