Výroky slovenského premiéra Fica o muslimech vyšetřuje prokuratura

Slovenský předseda vlády Robert Fico čelí trestnímu oznámení za výroky na adresu muslimů a migrantů. Premiérova slova už prověřuje generální prokuratura.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico volby prohrál

Robert Fico volby prohrál | Zdroj: Reuters

„Na generální prokuraturu bylo dne 10. ledna 2016 e-mailem podáno trestní oznámení. Věc bude vyřízena standardním způsobem a v souladu se zákonem,“ řekla Deníku N mluvčí prokuratury Andrea Predajňová.

Trestní oznámení, které podala neznámá osoba, se týká hanobení rasy, národa a přesvědčení a podněcování k rasové, národnostní a etnické nenávisti, za což hrozí tříleté vězení.

Předseda slovenské vlády Robert Fico na tiskové konferenci oznamoval zpřísnění bezpečnostních opatření v souvislosti s nedávnými útoky migrantů na ženy v německých městech.

Mimo jiné řekl, že „jediná cesta, jak minimalizovat rizika událostí jako v Paříži a v Německu, je zabránit vytvoření ucelené muslimské komunity na Slovensku“.

Podle některých právníků by mohl být premiér Fico právě za tento výrok stíhaný.

Policejní prezident si to ale nemyslí. Podle něj je potřeba vnímat Ficova slova na adresu muslimů v kontextu migrační krize a bezpečnostní situace.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme