Lavina ve francouzských Alpách zasypala skupinu školáků. Tři lidé nepřežili

Ve francouzských Alpách zavalila lavina skupinu školáků s učitelem. Záchranáři zatím našli tři mrtvé. Mezi nimi je i 14letý chlapec a 16letá dívka. Třetí obětí je ukrajinský lyžař, který do výpravy nepatřil. V nemocnici jsou další tři studenti a jejich profesor. Skupina se pohybovala na oficiálně uzavřené sjezdovce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lavina (ilustrační foto)

Lavina (ilustrační foto) | Foto: Jan Rosenauer

Lavina překvapila pozdě odpoledne na sjezdovce ve středisku Les Deux Alpes jihovýchodně od Grenoblu dvacítku studentů střední školy Saint Exuperyho z Lyonu. Prvních 10 se jí vyhnulo, zbytek ale smetla.

Záchranáře přivolal na místo neštěstí jeden ze členů skupiny. Ta se pohybovala z neznámých důvodů v uzavřené části černé sjezdovky Bellcombe. Podle dostupných zpráv lavinu mohla uvolnit jiná skupina lyžařů.

Záchranných akcí se zúčastnil asi 100členný tým se psy a vrtulníky. Ve francouzských Alpách zahynuli ještě předtím od začátku roku čtyři lidé, z nichž jeden byl Čech.

Jan Šmíd, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme