Basketbalistky USK porazily v Evropské lize ruskou Naděždu Orenburg

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize doma porazily Naděždu Orenburg 67:59 a udržely se tak v boji o první dvě místa ve skupině B, znamenající snadnějšího soupeře pro play off. Dosavadního lídra skupiny udolaly především díky skvělému začátku. Na třetím místě tabulky tak na ruský celek ztrácejí jedinou výhru. Navíc mají lepší vzájemné zápasy, na hřišti soupeře v říjnu prohrály o čtyři body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK dnes v Evropské lize porazily Naděždu Orenburg

Basketbalistky USK dnes v Evropské lize porazily Naděždu Orenburg | Zdroj: ČTK

„Zápas byl trošku podobný tomu v Orenburgu. Měly jsme na to je přejet, ale pak jsme se zastavily a pak se trápily do konce zápasu. Úvod byl famózní a souhra vypadala krásně. Pak jsme polevily a dotáhly nás,“ porovnala zápasy Ilona Burgrová.

Pražanky vstoupily do utkání ve velkém stylu. Téměř šest minut nedovolily soupeřkám koš ze hry a vytvořily si vedení 11:0. Skvěle hrála zejména posila Candice Dupreeová, která jen v první čtvrtině dala osm bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejdřív luxuní náskok, pak drama. Zápas USK Praha s Orenburgem sledoval reportér ČRo Pavel Petr

V úvodu druhé čtvrtiny náskok domácích narostl už na 17 bodů, pak se však rozehrála hlavní hvězda hostů Dewana Bonnerová, která se trefovala i z dálky a vedení USK se rychle smrsklo jen na šest bodů. Když se však Dupreeová trefila vteřinu před koncem poločasu, šly Pražanky na přestávku s desetibodovým náskokem.

Jenže jak USK vyšel vstup do zápasu, nepovedl se naopak začátek druhé půle. Téměř pět minut nedaly české mistryně ani bod a Orenburg otočil desetibodovou ztrátu ve své vedení.

„To je basketbal, nikdy není nic rozhodnuté. Bylo mi těžko. Po výborném začátku se to zaseklo, hlavně na začátku druhého poločasu jsme nemohly dát koš. Hrály jsme strašně složitě a začaly hrát pomalu. To nám fakt nesedí,“ všimla si trenérka pražského týmu Natália Hejková.

Hráčky USK to ale nezlomilo, znovu se chytly, hlavně Kia Vaughnová. Oživení přinesly i české reprezentantky Tereza Vyoralová a Ilona Burgrová. Navíc znovu vyšla poslední akce čtvrtiny a po koši Marty Xargayové s klaksonem se domácím povedlo odskočit na šest bodů.

Víc ale Orenburg nedovolil a neustále se držel na dostřel. V klíčových chvílích uklidnily USK Vaughnová a Petrovičovou, díky kterým Pražanky šly do posledních dvou minut s náskokem sedmi bodů. Klíčové bylo zejména útočné doskakování, které přineslo domácím v závěru klid i potřebné vítězství o více než čtyři body.

Obhájce euroligového zlata si tak udržel naději na první nebo druhé místo ve skupině znamenající v konečném účtování snadnějšího soupeře pro play-off.

 

Jednoznačný začátek, vyrovnaný průběh utkání, vítězství pro nás. Těžký zápas proti přemožitelkám Jekatěrinburgu. Cenná výhra na domácí půdě 67:59 (24:9, 14:19, 13:17, 16:14).

Zveřejnil(a) ZVVZ USK Praha dne 13. leden 2016

ČTK, Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme