Červíček rezignuje na post šéfa krajské policie, chce kandidovat ve volbách

Ředitel policie v Královéhradeckém kraji Martin Červíček rezignuje na svou funkci. Důvodem je jeho kandidatura v krajských volbách. Zítra se kvůli tomu Červíček sejde s policejním prezidentem Tomášem Tuhým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TK Policie ČR k dosavadním výsledkům vyšetřování metanolové aféry, Martin Červíček

TK Policie ČR k dosavadním výsledkům vyšetřování metanolové aféry, Martin Červíček | Foto: Filip Jandourek

Podle Červíčka jsou s policejním prezidentem na schůzce domluveni dlouhodobě.

„Já jedu na schůzku se žádostí o uvolnění ze služebního poměru a předpokládám, že se budeme dohadovat o tom, jak bude můj služební poměr policisty ukončen,“ řekl dnes Červíček.

Pokud policejní prezident žádost přijme, měl by Martin Červíček skončit ve funkci k 30. březnu. Zopakoval, že po ukončení služebního poměru se stane členem ODS a chce být lídrem krajské kandidátky.

Červíček, který pochází z Náchoda, u policie pracuje od roku 1990. V letech 2007 až 2008 působil například jako ředitel služby dopravní policie. V letech 2012 až 2014 byl policejním prezidentem, vedení policie v Královéhradeckém kraji se ujal v březnu 2014.

ČRo, Josef Ženatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme