König letos Tour de France nepojede. Plánuje Vueltu a Giro

Cyklista Leopold König ve své druhé sezoně v elitním týmu Sky pojede Giro d'Italia a Vueltu, na rozdíl od minulých dvou let se nezúčastní Tour de France. Mezi Girem a francouzským vrcholem sezony je příliš krátká pauza.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König

Leopold König | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Loni jsem si splnil oba cíle. Byl jsem v týmu, který s Chrisem Froomem vyhrál Tour. A na Giru jsem si šestým místem zlepšil své nejlepší umístění z Grand Tour. Ale také jsem se poučil, jak mé tělo funguje," naznačil König v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes, proč nyní dojde ke změně programu.

Na Giru ani letos König podle všeho nebude od začátku hlavním lídrem týmu. Loni byl pomocníkem adepta na celkové pořadí Richieho Portea a stal se kapitánem až po jeho odstoupení, v tomto ročníku by měl být k ruce španělské posile Mikelu Landovi. „S takovou mojí pozicí tým víceméně počítá," řekl český cyklista.

Landa přišel do Sky po sezoně z Astany, kde byl dvorním pomocníkem Itala Fabia Arua. Právě na Giru loni obsadili druhé a třetí místo za Španělem Albertem Contadorem.

„Na Španěla umí anglicky suprově, učil se ve škole. Dokážeme se spolu bavit o všem. Žádný sociální blok by mezi námi nastat neměl," pochvaluje si König spolupráci s novým baskickým kolegou.

Sezonu zahájí König koncem ledna v sérii závodů Mallorca Challenge. V únoru pojede Kolem Valencie, v březnu závody World Tour Tirreno-Adriatico a Kolem Katalánska.

Na první vrchol sezony, květnové Giro, se pak naladí na závodě Kolem Trentina. Před srpnovými olympijskými hrami v Riu, kde by neměl König chybět, má v plánu kromě mistrovství republiky start na etapovém závodě Kolem Polska.

 

Watching the success coming but the most beautiful things are for free...

Zveřejnil(a) Leopold König dne 11. leden 2016

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme