Soud odložil případ fanoušků Slavie, předvolá další svědky

Městský soud v Praze dnes otevřel případ slávistických fanoušků, žalujících policii za údajně tvrdý a neoprávněný zásah. Na jaře 2014 prošlo centrem Prahy asi 1200 fanoušků Slavie před derby se Spartou. Na Čechově mostě fanoušci odpálili zábavní pyrotechniku. Poté police zasáhla a zadržela přes 80 lidí. Soud jednání odročil na neurčito, aby předvolal další svědky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie pochodují na fotbalové derby na Spartě (ilustrační foto)

Fanoušci Slavie pochodují na fotbalové derby na Spartě (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Organizátoři se údajně s policií předem domluvili, že pyrotechniku použijí pouze na Čechově mostě. Písemný důkaz ale nemají.

Podle lídra fanoušků Lukáše Valy měli s policií gentlemanskou dohodu. „Ve chvíli, kdy se skutečně odpálila pyrotechnika tak, jak bylo domluveno, byli všichni slávisté napadeni,“ dodává.

Podle policie měli lidé uposlechnout výzvy. Fanoušci argumentují tím, že nebyla platná městská vyhláška o zákazu použití pyrotechniky, kterou se policisté řídili.

„V době zásahu dle nás neexistovalo zákonné vymezení, co je zakázaná pyrotechnika. A sankce, respektive státní represi, můžu uplatňovat opravdu jen na základě zákona a v jeho mezích,“ namítá právník fanoušků Stanislav Servus.

Iveta Vávrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme