Zastupitelé Prahy 10 jednali poprvé po rezignaci starostky Kleslové

Zastupitelé Prahy 10 dnes jednali poprvé bez starostky Radmily Kleslové z hnutí ANO. Ta funkci opustila a s ní odešla i část rady městské části. Už na začátku zastupitelé vypustili některé kontroverzní body programu. Zároveň budou probíhat jednání o budoucí nové koalici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exstarostka Radmila Kleslová (ANO) na jednání zastupitelstva Prahy 10

Exstarostka Radmila Kleslová (ANO) na jednání zastupitelstva Prahy 10 | Zdroj: ČTK

Hned po začátku jednání se sešli předsedové zastupitelských klubů, strany se pak dohodly na vypuštění čtyř bodů programu. Nehlasovali tak třeba o rekonstrukci polikliniky Plaňanská nebo zrušených radničních novinách.

Strany čeká jednání o nové koalici. Podle Radmily Kleslové, která zůstala šéfkou zastupitelů ANO, chce hnutí většinovou koalici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zastupitelé Prahy 10 se sešli poprvé po rezignaci starostky Radmily Kleslové. Jednání sledoval Jan Charvát

„My se budeme bavit s různými politickými stranami a uvidíme, jestli bude průsečík i programový. Koalice, ideálně většinová, by měla být v co nejkratším horizontu,“ uvedla Kleslová.

Naopak opoziční koalice Vlasta si spolupráci s hnutím ANO nedovede představit.

„Pokud paní Radmila Kleslová zůstává jako předsedkyně zastupitelského klubu, tak se dá říct, že ANO je pro nás nepřijatelný partner,“ řekla členka Vlasty Renata Chmelová.

Jednání vedl místostarosta za sociální demokracii Vladimír Novák. Rada i po odchodu většiny členů ANO může rozhodovat, hlasovat ale musí jednomyslně.

ČRo, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme