Litoměřice pokračují s vývojem plánu o využití bývalých kasáren pod Radobýlem

14. leden 2016

Nová čtvrť na bydlení a zázemí pro firmy a další služby. Zhruba taková je vize vedení města Litoměřic, jak by mohl v budoucnu vypadat areál bývalých kasáren pod Radobýlem. Radnice pokračuje v plánu, jak toto opuštěné místo znovu oživit.

„Hlavním zájmem města je zcelit ten areál z hlediska majetkového, abychom ho v budoucnu mohli používat pro vlastní potřeby,“ vysvětluje vedoucí odboru správy majetku města Litoměřice Václav Härting.

Město Litoměřice koupí od úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových objekty za zhruba 15,5 milionu korun. Další části kasáren pak získá bezúplatným převodem. Patří mezi ně například tělocvična nebo sklad a výdejna pohonných hmot.

Město by podle místostarosty Litoměřic Karla Krejzy chtělo co nejdřív uvést do provozu tělocvičnu, ve které je i bazén pro hloubkový ponor. Jak ale litoměřický místostarosta upozorňuje, radobýlský areál se začne měnit v řádu let.

Radobýl - budova štábu

„Architektonická soutěž proběhla v loňském roce. Čekali jsme, až budeme mít všechny pozemky uvolněné a teď oslovíme vítěze soutěže a budeme s ním připravovat studii. Rádi bychom využili i ostatní nápady, takže si myslím, že výsledek bude takovou nějakou spoluprací všech,“ konstatuje vedoucí odboru místního rozvoje Litoměřic Venuše Brunclíková.

Využití některých objektů se ale začne řešit už letos, protože zájemci o pronájem budov už se městu ozvali.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio