Oholení břitvou od profíka, to je rozkoš pro obličej a balzám pro duši!

16. leden 2016

Ačkoli by se mohlo zdát, že holení břitvou je přežitkem vytlačeným jednorázovými holítky a holicími strojky, zažívá břitva v rukou profesionála renesanci, a to prostřednictvím stylových holičství klasického typu, tzv. barbershopů. Jeden takový nedávno otevřeli v centru Liberce.

Zatímco ženy se ke kadeřníkovi vyloženě těší, u pánů je návštěva holiče dnes spíš trpěným, i když občas nezbytným, sebeudržujícím úkonem.

Za jistých podmínek se ale i pánská návštěva holiče může proměnit v zážitek a vyhledávanou kratochvíli. V tzv. barbershopu vás oholí břitvou, nabídnou kávu, whisky nebo kvalitní rum.

Nová pánská holičství se v anglickém stylu pro gentlemany snaží nabízet právě takové služby. Dress code výlučně mužského personálu barbershopů vyžaduje košili, motýlek nebo kravatu, uvolněná atmosféra s atmosférou pánského klubu je samozřejmostí.

Hotovo

Do nově otevřeného barbershopu v centu Liberce se vypravil redaktor David Hamr, aby se poprvé v životě nechal oholit břitvou. Přesvědčte se společně s ním, že oholení břitvou v profesionálních podmínkách s patřičným servisem může nakonec být velmi příjemným zážitkem a dokonce i společenskou událostí.

autor: David Hamr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.