Královéhradeckou krajskou policii povede Červíček do konce března. Pak vstoupí do ODS

Ředitel krajské policie v Královéhradeckém kraji Martin Červíček ji povede už jen do konce března. Policejní prezident Tomáš Tuhý přijal jeho rezignaci. Důvodem Červíčkova odchodu je kandidatura na hejtmana stejného kraje v podzimních volbách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TK Policie ČR k dosavadním výsledkům vyšetřování metanolové aféry, Martin Červíček

TK Policie ČR k dosavadním výsledkům vyšetřování metanolové aféry, Martin Červíček | Foto: Filip Jandourek

„V rámci vedení policie diskutujeme o tom, jaká je personální zásoba našich lidí, kteří by na funkci mohli aspirovat,“ řekl Tuhý.

V současné době se podle něj budou bavit minimálně o třech až čtyřech kandidátech. Jména ale zatím nechtějí zveřejňovat.

„Na funkci krajského ředitele mají možnost se přihlásit lidé, kteří jsou v desáté platové třídě. Z tohoto vzorku se mohou přihlásit lidé z celé republiky,“ doplnil policejní prezident.

Martin Červíček plánuje po ukončení služebního poměru vstoupit do Občanské demokratické strany. V podzimních krajských volbách bude kandidovat na hejtmana Královehradeckého kraje, stal se lídrem kandidátky ODS.

„Oslovila mě v první řadě ta nabídka, protože to není jenom otázka jedněch voleb. Já nechci být kluk z plakátu, který tady bude k dispozici pro jedny krajské volby. Takhle komplexně a s nějakou představou, jak bych se v regionálním prostředí mohl do všech různých činností zapojit, přišla Občanská demokratická strana a já jsem výzvu přijal,“ vysvětlil dnes Červíček, proč na nabídku kývl.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme