Britský ministr zahraničí obvinil Rusko, že úmyslně útočí na civilisty v Sýrii

Z úmyslných vzdušných úderů na civilisty a humanitární pracovníky v Sýrii obvinil Rusko britský ministr zahraničí Philip Hammond. Podle něj útočí ruští piloti záměrně na školy nebo nemocnice. Podle britských médií jde zatím o vůbec nejtvrdší odsouzení ruského počínání v Sýrii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský ministr zahraničí Philip Hammond

Britský ministr zahraničí Philip Hammond | Zdroj: Reuters

Šéf britské diplomacie obvinil Rusko mimo jiné z porušování mezinárodního humanitárního práva. Podle Hammonda se ruské letouny vracejí po 15, 20 minutách, aby zaútočily na identické místo, kde už mezitím začaly záchranné práce.

Philip Hammond se během návštěvy Turecka setkal s představiteli organizace White Helmets, jejíž dobrovolníci se snaží po bombardování vyprošťovat zraněné z trosek.

Britský ministr zahraničí v ostrém prohlášení uvedl, že ruské letouny útočí úmyslně na civilní obyvatelstvo, včetně náletů na školy a nemocnice.

Podle Hammonda ruská vojenská taktika přináší kromě zbytečných obětí taky nedůvěru, která může zkomplikovat plánovaná mírová jednání. Ta mají začít v Ženevě 25. ledna.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme