Biatlon v Ruhpoldingu ovládl Němec Lesser, Krčmář s Moravcem v nejlepší desítce

Domácí závodník Erik Lesser vyhrál závod s hromadným startem před Martinem Fourcadem a Rusem Garaničevem. Jediní dva Češi v závodě, Ondřej Moravec a Michal Krčmář, dojeli mezi nejlepšími deseti. Krčmář skončil na pátém místě a poprvé v životě se umístil mezi pěti nejlepšími v závodě Světového poháru. Ondřej Moravec dojel o dvě místa za ním na sedmé pozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář na střelnici závodu s hromadným startem v německém Ruhpoldingu

Michal Krčmář na střelnici závodu s hromadným startem v německém Ruhpoldingu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Bezchybná střelba a kvalitní běh byly hlavní důvody vítězství Němce Erika Lessera. Na poslední střeleckou položku přijel s lídrem Světového poháru Martinem Fourcadem a Jevgenijem Garaničevem z Ruska. Oba jeho soupeři museli na trestné kolo a Lesser využil jejich zaváhání a vyjel si první místo.

Jedinou chybu z dvaceti střel si připsali i oba čeští reprezentanti. Michal Krčmář chyboval na třetí střelbě. Na ní byl stále ještě stoprocentní Ondřej Moravec, který během dvaceti vteřin trefil všechny čtyři terče a vydal se stíhat suverénně vedoucí trojici.

I přes trable dojela první. Soukalová chtěla udělat radost fanouškům

Číst článek

Ta ale stále navyšovala svůj náskok a Moravcovi ubývaly síly a na poslední střelbu přijížděl společně s dalšími závodníky. Jedna chyba na střelnici ho poslala na trestné kolo. Toho využili Rus Šipulin a Němec Schempp, kteří opustili střelnici před ním.

Na trati zabral i Michal Krčmář, který předjel nejen Moravce, ale i Schemppa, a vyjel si historické páté místo. Spokojený může být i sedmý Ondřej Moravec, který se o lepší umístění připravil chybou na poslední střelecké položce.

Výsledky SP v biatlonu v Ruhpoldingu:

Muži - závod s hromadným startem (15 km):

1. Lesser (Něm.) 40:29,3 (0 tr. okruhů), 2. M. Fourcade (Fr.) -9,8 (1), 3. Garaničev -13,1 (1), 4. Šipulin (oba Rus.) -42,5 (1), 5. Krčmář (ČR) -47,2 (1), 6. Schempp (Něm.) -48,0 (2), 7. Moravec (ČR) -50,2 (1), 8. Desthieux (Fr.) -52,2 (1), 9. Eder (Rak.) -54,6 (1), 10. Svendsen (Nor.) -58,6 (1).

Průběžné pořadí SP (po 13 z 26 závodů):

1. M. Fourcade 655 b., 2. T. Bö (Nor.) 468, 3. Svendsen 465, 4. Šipulin 414, 5. Fillon-Maillet (Fr.) 404, 6. Garaničev 391, ...12. Moravec 303, 28. Krčmář 175, 29. Šlesingr 157, 53. Soukup 37, 82. T. Krupčík 3.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme