Čeští házenkáři porazili Turecko o šest gólů a postupují do další fáze kvalifikace mistrovství světa

Česká házenkářská reprezentace se v domácím prostředí představila proti tureckému výběru. V nervózním utkání Češi zvítězili 34:28 a díky lepšímu skóre si zajistili účast v pokračování kvalifikace mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český házenkář Ondřej Zdráhala stříli branku v utkání kvalifikace mistrovství světa

Český házenkář Ondřej Zdráhala stříli branku v utkání kvalifikace mistrovství světa | Zdroj: ČTK

Klíčem k cenné výhře nad Turky, které táhnul především vynikající střelec Ramazan Döne, byl týmový výkon, dobrá obrana a především výborné zákroky obou brankářů. Petr Štochl, který naskočil do druhé půle za Martina Galiu, nepustil branku neuvěřitelných osm minut.

Zejména na konci druhého poločasu bylo vidět, že oběma týmům jde skutečně o všechno. Rozhodčí rozdali velké množství dvouminutových trestů a několik červených karet. I bez tradičních opor, kapitána Filipa Jíchy a Romana Horáka, dokázali Češi utkání dovést k vítěznému konci.

Česká házená sice bude chybět na evropském šampionátu, ale přesto nemají naši reprezentanti volno. V první fázi kvalifikace o účast na mistrovství světa hrají ve trojčlenné skupině s Belgií a Tureckem.

Oba zápasy s Belgií dokázali čeští reprezentanti vyhrát. Před třemi dny ale překvapivě podlehli turecké reprezentaci 27:24 a odvetu museli vyhrát o více než tři branky. To se jim nakonec podařilo a mohou dál pomýšlet na účast na světovém šampionátu.

Soupeře pro play-off určí národnímu celku los 31. ledna.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme