Zemřel legendární sportovní komentátor Karol Polák, bylo mu 81 let

Ze Slovenska přišla smutná zpráva. Ve věku 81 zemřel dlouholetý sportovní komentátor Karol Polák, televizní legenda podlehla těžké nemoci dnes brzy ráno v Podunajských Biskupicích. Komentování se věnoval téměř 35 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karol Polák

Karol Polák | Foto: Marie Prokůpková

S informací přišla slovenská tisková agentura SITA, které úmrtí dlouholetého hlasatele potvrdila manželka Agáta.

Karol Polák začínal jako noční zprávy v rozhlase. „Jsem starý rozhlasák,“ pozdravil posluchače v nedávném rozhovoru pro Český rozhlas. Na přelomu 50. a 60. let dvacátého století se ale dostal do sportovní redakce Československé televize, kde se stal synonymem pro komentování sportu v Československu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karola Poláka připomněl Stanislav Dutka ze Slovenského rozhlasu

Exceloval při komentování krasobruslení a fotbalu. Divákům zprostředkoval například rozhodující gól Antonína Panenky při finále fotbalového mistrovství Evropy v roce 1976.

České sportovce doprovázel na 12 olympijských hrách, devíti mistrovstvích světa ve fotbalech, 26 MS a třiceti mistrovstvích Evropy v krasobruslení.

Karol Polák byl třikrát ženatý, poslední svatbu s dlouholetou přítelkyní Agátou měl před čtyřmi měsíci. Z předchozích dvou manželství měl dvě děti.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme