Noclehárny pro bezdomovce jsou v Praze zaplněné asi z 85 procent

Kvůli prvním silnějším mrazům začali pražští bezdomovci vyhledávat zimní noclehárny, ve kterých můžou přečkat chladné noci. Podle posledního sčítání lidu žije v metropoli zhruba 1300 lidí bez přístřeší. Kapacity jsou v Praze podle ředitele Centra sociálních služeb Tomáše Jána zaplněné asi z 85 procent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loď Hermes, bezdomovec

Loď Hermes, bezdomovec | Foto: Filip Jandourek

Během noci ze soboty na neděli přibyli podle Jána lidé hlavně na lodi Hermés.

Přehrát

00:00 / 00:00

Během noci ze soboty na neděli přibyli lidé hlavně na lodi Hermés (ilustrační foto)

„V současné době máme plné noclehárny, které jsme otevřeli v rámci zimních opatření. Na lodi Hermés, kde jsme od včerejška už zrušili poplatek za nocleh, se zvýšil počet klientů asi o deset,“ upřesnil.

Kdyby kapacity nestačily, má podle Jána Praha i záložní řešení. „V tom případě otevřeme nízkoprahová denní centra i v nočních hodinách. Tím bychom navýšili kapacitu asi o 150 míst. Dále bychom postavili vyhřívané stany,“ doplnil.

Jeden stan s kapacitou padesát míst by byl otevřen například u Bulhara. „Další čtyři bychom otevřeli pravděpodobně na Štvanici. Tam by se zvýšila kapacita o téměř 200 míst,“ dodal ředitel Centra sociálních služeb.

Veronika Malá, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme