Mužské Australian Open je honem na Djokoviće, favorit začal suverénně

Tenisté v Melbourne začali bojovat o první grandslamový titul roku 2016. Nového šampiona mužské dvouhry Australian Open sice fanoušci poznají až za dva týdny, ale už teď mohou bez většího váhání ukázat na největšího favorita. Bylo by opravdu velkou senzací, kdyby nevyhrál osmadvacetiletý Srb Novak Djoković.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Každý tenista dnes sní, že porazí Novaka Djokoviće, Korejec Čchun vzdoroval jen necelé dvě hodiny

Každý tenista dnes sní, že porazí Novaka Djokoviće, Korejec Čchun vzdoroval jen necelé dvě hodiny | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že i ostatní špičkoví hráči posledních let hrají velmi dobře, ale Novak si zaslouží mít u svého jména něco jako malou hvězdičku, protože je teď extrémně dobrý," přiznává dominanci Novaka Djokoviće Švýcar Roger Federer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Suverénní pozici Novaka Djokoviće v mužském tenise se věnoval reportér ČRo Jaroslav Plašil

Djoković za sebou má výjimečný rok a před sebou sezonu, která může být ještě dokonalejší. Stačí získat všechny čtyři grandslamové tituly, což mu vloni jenom těsně uteklo, a k tomu jako bonus třeba ještě olympijské zlato.

Za triumfem vykročil bez problémů. Korejce Čchuna porazil za necelé dvě hodiny ve třech setech 6:3, 6:2 a 6:4.

„Dneska všechny poráží a dominuje. Všichni se ho snaží dohonit a porazit. Je to hodně dané podmínkami, které jsou přes celý rok. Kurty jsou pomalé, míče nejsou až tak rychlé. Jeho hře to sedí a je těžké ho porazit,“ myslí si český tenista Tomáš Berdych.

Sám s Novakem Djokovićem odehrál v posledních měsících několik hodně vyrovnaných duelů, ale ani jednou se mu nepodařilo ho porazit.

Kvitová i Berdych bez problémů zvládli vstup do Australian Open

Číst článek

Na druhé straně i mnohem slavnější borci teď v utkáních s osmadvacetiletým Srbem počítají spíše uhrané gemy. Třeba Španěl Rafael Nadal získal při nedávném finále v Kataru jenom tři.

„Zahajovací týden sezony v Dauhá mi vyšel extrémně dobře, neztratil jsem set, mohl by to být dobrý základ pro dlouhou sezonu, která zahrnuje i olympijské hry," řekl před těsně startem Australian Open Novak Djoković, jednoznačně nejlepší tenista posledních let.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme