Pavel Bartoš: Jsem vlezlej, proto mám z Filipín spoustu zážitků

18. leden 2016

Pavel Bartoš přináší do cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave zážitky z Filipín, které proložil zastávkou v Singapuru a Malajsii. Jsou z pralesa, rybářských vesnic i z filipínské soutěže krásy Miss Bohol.

Ostrov Palawan (označovaný v anketách za nejkrásnější ostrov světa), Bohol, Cebu, Luzon, ... To byly opěrné body cesty Pavla Bartoše po Filipínách. Cestoval po ostrovech na severu a po východním pobřeží mířil na jih. Před vypršením měsíčního víza si odskočil do Singapuru a Malajsie a pak se ještě vrátil na filipínský Palawan.

03551858.jpeg

Filipínská miss i noc na pláži. Nejlepší zážitky přichází neplánovaně

Půjčit motorku si na ostrově Bohol Pavel zvládl od člověka, který neuměl anglicky a neprovozoval žádnou půjčovnu. „Sepsali jsme na policejní stanici asi 10 řádek o tom, kdo co komu půjčuje a za kolik, a bylo to. Protože jsem od složení řidičáku na motorce neseděl, musel mi ji místní policajt i nastartovat,“ směje se Pavel s tím, že nejlepší zážitky přichází neplánovaně. Stejně tak se nachomýtl k regionálnímu kolu Miss Filipíny a k selfie s top 10 soutěžících dívek na ostrově Bohol. „Šel jsem tam do kina v jednom obchodním centru a viděl spoustu hezkých holek a publikum,“ začíná svou historku v cestovatelské Casablance.

03551864.jpeg

Na Filipínách střídal couchsurfing (například v Manile) s levným ubytováním a pětkrát spal i venku, ačkoliv na to nebyl dopředu nijak připravený. Filipínce popisuje jako velice otevřené lidi.

03551859.jpeg
03551863.jpeg
03551861.jpeg
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.