Do škol se vrátí chemické pokusy, rozhodla vláda. Zřejmě už v únoru

Chemické pokusy se do škol vrátí. Mimořádné opatření, které umožní nezletilým studentům v hodinách znovu pracovat s chemikáliemi, schválila vláda. Od nového roku to zakazovala novela zákona o ochraně veřejného zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laboratoř

Laboratoř | Foto: Fotobanka PhotoRack

Ministryně školství Kateřina Valachová z ČSSD informovala, že nařízení čeká už jen na podpis premiéra.

„V řádech několika dnů bude toto nařízení vyhlášeno a tím tedy budou moci učitelé začít na středních odborných školách a v učňovských zařízeních konat svou práci,“ uvedla.

Jiří Zajíček, předseda Asociace středních průmyslových škol a zároveň ředitel Masarykovy střední školy chemické, rozhodnutí vlády vítá.

„Iniciativu paní ministryně Valachové, která se k problému, který nastal, postavila čelem, velice vítáme. Pokud dnes vláda schválila předložený návrh v podobě, ve které prošel vnějším připomínkovým řízením, myslím si, že budeme moci pracovat jako dříve, tedy k plné spokojenosti,“ řekl.

Pokusy by se do hodin chemie měly vrátit už v průběhu února.

 

Tak jsem si oddechla, splnila jsem totiz slib. Pokusy a olympiády, praxe a závěrečné zkoušky, ale i maturity chemiků a...

Zveřejnil(a) Kateřina Valachová dne 18. leden 2016

Lenka Jansová, Tomáš Bystrý, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme