V Japonsku zemřel nejstarší muž světa. Dožil se 112 let

V Japonsku zemřel nejstarší muž světa, informovala agentura AP. Jasutaró Koide by se za dva měsíce dožil 113. narozenin. Zažil tedy obě světové války a čtyři japonské císaře. Do Guinnessovy knihy rekordů se jako nejstarší muž oficiálně zapsal loni v srpnu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jasutaró Koide se do Guinessovy knihy rekordů zapsal jako nejstarší muž světa

Jasutaró Koide se do Guinessovy knihy rekordů zapsal jako nejstarší muž světa | Zdroj: ČTK

Pro certifikát si tehdy za velkého zájmu médií přišel po vlastních a bez cizí pomoci v domě své dcery v Nagoyi, kde žil posledních osm let.

Jasutaró Koide se narodil 13. března 1903. Ještě ve věku 110 let dokázal číst noviny bez brýlí a jíst bez umělého chrupu. Tajemství dlouhověkosti připisoval jednoduchému pravidlu, a to nic nepřehánět. Kromě toho nekouřil ani nepil.

Titul nejstaršího Japonce po něm převezme 111letý Masamcu Jošida. Jestli se stane i nejstarším doloženým mužem světa, bude ještě potřeba určit. Mnoho kmetů totiž žije v zemích, kde je obtížné skutečný věk doložit.

Vůbec nejstarším člověkem na světě je 116letá Američanka Susannah Jonesová z Brooklynu v New Yorku.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme