Ministr Pelikán zrušil jmenování Pavla Ondráška do čela Vězeňské služby

Jediným zákonným šéfem Vězeňské služby je Petr Dohnal, vyplývá to z rozhodnutí, které podepsal ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO. Tím tak zrušil jmenování Pavla Ondráška, který byl v čele sboru od dubna 2014.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Ondrášek

Pavel Ondrášek | Foto: Filip Jandourek

„Rozhodnutí vychází z přezkumného řízení. To ukázalo, že jmenování Pavla Ondráška do funkce bylo nezákonné, protože nezákonné bylo i předchozí odvolání jeho předchůdce Petra Dohnala. Okamžikem doručení, ke kterému došlo dnes ráno, Pavel Ondrášek služebně podléhá generálu Dohnalovi,“ říká Kristina Labohá z ministerstva spravedlnosti.

Ondrášek a jeho advokát se teď seznamují se spisem a zatím není jasné, jestli proti rozhodnutí podají rozklad.

Dohnal skončil v čele Vězeňské služby po tom, co ho kvůli ztrátě důvěry a údajným problémům s hospodařením odvolala tehdejší ministryně spravedlnosti Helena Válková z hnutí ANO. Do vedení sboru pak nastoupil právě Ondrášek.

Dohnal ale své odvolání označil za nezákonné. Soud mu nakonec dal v prosinci za pravdu.

Pelikán teď podle mluvčí předpokládá, že se Dohnal s Ondráškem dohodne na Ondráškově adekvátním služebním zařazení v rámci Vězeňské služby.

Dohnal bezprostředně po svém opětovném nástupu do čela bezpečnostního sboru provedl personální změny, které postihly některé z Ondráškových nejbližších spolupracovníků. Ondrášek k tomu sdělil, že veškeré Dohnalovy současné kroky pokládá za nezákonné, protože je neschválil.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme