20 let s Hudbou v Mozaice

20. leden 2016

Hudební výběr pro dnešní 660minutové vysílání Mozaiky je samozřejmě velmi pestrý. Jeden z hudebníků má ovšem poněkud výjimečné postavení – kytarista, jazzman a pořadatel hudebních festivalů Rudy Linka se stal také moderátorem vlastního pořadu vysílaného jednou měsíčně na vlnách Vltavy.

Setkal se v životě s opravdovými jazzovými legendami, mj. Johnem Scofieldem či Jimem Hallem, ovšem osobně rád vzpomíná také českého mistra jazzu Karla Velebného (pamětníkům rozhlasu známého jako Evžen Hedvábný z cimrmanovské Vinárny U Pavouka).

Rudy Linka dnes hraje se špičkovými kolegy muzikanty, má-li čas, vede i nové hudebníky v mistrovských kurzech a co se osobního života týká, žije s rodinou jako skutečný světoběžník, tedy střídavě na newyorském Manhattanu, na chalupě ve staletém domě uprostřed Šumavy, na návštěvách u své maminky v Praze, ale především v létě křižuje celou Českou republiku s jazzovým festivalem Bohemia Jazz Fest.

Čtěte také: Nový měsíčník Přímá linka Rudy Linka!

19. ledna odstartoval prvním dílem rozhlasový pořad Rudyho Linky „Přímá linka“. Ve vysílání autor představil mix jazzové klasiky stejně jako nové projekty jeho oblíbených umělců. Linkova hluboká znalost a vášeň pro hudbu všech stylů se jistě i v dalších dílech zaměří zejména na jazz.

Spustit audio