Lyžníci z celé republiky mají v sobotu sraz na Zásadské pralyži. Chybět nebude ani Krakonoš!

21. leden 2016

Pokud máte rádi sníh, lyže a legraci, tak byste neměli chybět v sobotu (23.1.) v Zásadě na Jablonecku. Už po šesté se tam sejdou milovníci staré lyžařské výzbroje a výstroje. Kde jinde se vám stane, že čím starší vybavení máte, tím jste větší hvězdou než na Závodech po staru?

Zásadská pralyže začíná 23. ledna hodinu po poledni, prezentace účastníků je již od 12 hodin. „Doporučuji, aby se závodníci dostavili již před dvanáctou hodinou, protože dobře se připravit na závody je určitě důležité,“ dodává s úsměvem Princ.

Dohlížet na soutěžící i diváky bude Krakonoš

„To, že přijede Krakonoš, je pro nás velká čest,“ říká předseda pořádajícího fotbalového oddílu FK Zásada Miroslav Princ. A protože závody pořádají fotbalisti, tak se konají u nich na hřišti. Připraveny jsou dvě trasy.

Zásadská pralyže

„Kategorie žen i mužů poběží 100 metrů krokem telemarským nebo kilometr krokem klasickým. Ale máme připravené i tratě pro děti,“ upřesňuje Princ. V předchozích ročnících se přitom v dospělých kategoriích utkávalo 50 až 60 lyžníků.

Dobové oblečení se hodí nejen pro soutěžící dámy a pány či děti, ale i pro diváky. Ve starodávném stylu bude vyzdobený celý sportovní areál. A velmi budou vítáni účastníci s Renwolfy, což jsou větší sáňky se sedátkem a stupátkem známé třeba v Podkrkonoší, pro které je připravená spanilá jízda.

Spustit audio