Synot skončí i se sponzoringem velkých českých klubů. Zůstane pouze na Slovácku

Společnost Synot nebude od příští sezony podporovat nejvyšší fotbalovou ligu. Stejně tak nebude finančně pomáhat fotbalistům Sparty a Jablonce, České unii sportu nebo basketbalistům Nymburka. Důvodem je podle společnosti vyšší zdanění hazardu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor a majitel Synotu Ivo Valenta

Senátor a majitel Synotu Ivo Valenta | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Synot dával podle svého majitele Iva Valenty do sportu v Česku 120 milionů korun. Právě tyto finance teď použije na pokrytí vyšší daně z hazardu a sport bude podporovat jen v oblasti Slovácka, odkud Valenta pochází.

„Zůstaneme pouze u Slovácka, ostatní opouštíme,“ potvrdil senátor zvolený za Stranu soukromníků České republiky

Přehrát

00:00 / 00:00

Synot omezuje podporu sportovních klubů, potvrdil jeho majitel Ivo Valenta

Nejvíce peněz, přibližně 60 milionů korun, dostává od Synotu fotbalová liga, které je titulárním partnerem a ještě několik let měl být. Podle předsedy Ligové fotbalové asociace Dušana Svobody se ale nejvyšší soutěži podaří tyto peníze nahradit.

„Výpadek by to byl pro ligu tehdy, kdyby se pozice titulárního sponzora nepodařila obsadit. To je ale varianta, se kterou nepočítám. Už o tom jednáme a nevidím důvod, proč by po skupině Synot neměl být hlavním partnerem někdo další,“ prohlásil Dušan Svoboda.

Podobně uvažují i kluby, pro které to ale může být už citelnější ztráta.

Fotbalová liga přišla o generálního sponzora, skupina Synot ukončila spolupráci

Číst článek

„Vzhledem k tomu, že Synot Tip u nás zastával pozici nejvýše postaveného obchodního partnera, tak se jistě v tuto chvíli jedná o finanční výpadek. Na druhou stranu majitel klubu už dokázal, že je schopen klub provozovat i bez generálního partnera,“ řekl mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík s tím, že kdyby klub náhradu nenašel, není to pro Spartu fatální ztráta.

Stejně to vnímá i basketbalový Nymburk, nicméně nepopírá, že finance od Valentovy společnosti se mu hodily.

„Všeobecně platí to, že dnes sehnat peníze do sportu je velmi obtížné. Synot navíc patřil mezi firmy, které do českého sportu dávaly poměrně vysokou částku peněz. O to mě to mrzí víc a nejen kvůli nám, ale i všeobecně kvůli českému sportu,“ dodal nymburský manažer Ondřej Šimeček.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme