Bazén karlovarského Thermalu je bez vody. Část odborníků opatření kritizuje

Vyhřívané venkovní koupaliště nad hotelem Thermal v Karlových Varech je od loňského roku mimo provoz. Vedení hotelu se navíc rozhodlo, že bazén na zimu zcela vypustí. Podle kritiků to bude znamenat jeho definitivní zánik. Představenstvo hotelu ale tvrdí opak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vypuštěný bazén hotelu Thermal v Karlových Varech

Vypuštěný bazén hotelu Thermal v Karlových Varech | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Thermal a jeho bazén považují návštěvníci lázeňského města za jeden z karlovarských symbolů. Jenže bazén je teď prázdný, i když odborníci roky tvrdili, že v zimě to udělat nejde.

„Všechny odborné posudky jednoznačně mluvily o tom, že nesmí dojít k vypuštění bazénu, jinak všechny obklady opadají a budou se muset obnovovat,“ říká bývalý primátor města, hejtman a posléze ředitel Thermalu Josef Pavel s tím, že vypuštění bazénu znamená jeho definitivní poškození.

Přehrát

00:00 / 00:00

Venkovní vyhřívaný bazén nad hotelem Thermal v Karlových Varech je od loňského roku mimo provoz. Natáčel o tom Zdeněk Trnka

Adam Vojtěch ze současného představenstva hotelu má ale posudky jiných odborníků:

„Stavba nesplňuje požadavky na stavby ve smyslu předpisů. A to z důvodů hygienických a bezpečnostně-provozních závad, včetně závad na elektrickém zařízení.“

Vedení Thermalu bazén před časem uzavřelo, protože prodělával. Kritik rozhodnutí Josef Pavel říká, že zařízení mohlo fungovat alespoň v létě. A když se tak nestalo, státnímu hotelu utekla část tržeb.

„Myslím si, že kdyby se v loňském teplém roce zavedlo noční koupání, mohlo se to pohybovat až okolo 10 milionů.“

Podle současných manažerů hotelu se ovšem celý areál připravuje na rekonstrukci. Ta má podle Adama Vojtěcha z představenstva začít už letos: „Součástí samozřejmě bude koncepce bazénového areálu, detaily sdělíme v únoru.“

Na podrobné informace o ikoně lázeňského města ale rozhodně nechce čekat primátor Petr Kulhánek z Karlovarské občanské Alternativy.

„O vypouštění bazénu jsem se dozvěděl z médií. Nemyslím si, že je to úplně šťastné. I proto jsem si vyžádal účast na představenstvu společnosti. Veřejnost se o to velmi zajímá a já samozřejmě potřebuji informace, které nemám,“ uvádí Kulhánek.

Diskuse o hotelu nicméně neustávají, obě strany sporu hrozí žalobami.

Vypuštěný bazén hotelu Thermal v Karlových Varech | Foto: Zdeněk Trnka

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme