Miloslava Ransdorfa hospitalizovali v IKEMu, údajně v bezvědomí

Pražský Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) přijal poslance Evropského parlamentu Miloslava Ransdorfa. ČTK to dnes řekla mluvčí IKEMu Veronika Velcová. Bližší informace o zdravotním stavu poslance ale nechtěla s ohledem na pacienta uvést.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf | Foto: Filip Jandourek

Podle serveru ParlamentníListy.cz byl Ransdorf v bezvědomí. Je diabetik a IKEM se specializuje právě na diabetologii či srdeční a cévní problémy.

"Tohoto pacienta jsme přijali," potvrdila Velcová. S jakými problémy byl dvaašedesátiletý politik přijat a jaký je jeho stav, ale mluvčí IKEMu nechtěla upřesnit. Serveru ParlamentníListy.cz údajně zdroj z Ransdorfova okolí řekl, že byl poslanec v bezvědomí.

Ransdorf je od roku 1972 členem komunistické strany. Od začátku 90. let byl poslancem Federálního shromáždění ČSFR a později české sněmovny. Od roku 2004 působí v Evropském parlamentu.

V posledních letech čelil řadě problémů. Ransdorfa a tři Slováky zadržela loni v prosinci švýcarská policie v curyšské bance. Švýcarské státní zastupitelství proti nim vede trestní řízení kvůli majetkovým deliktům.

Ransdorf, který kvůli případu pozastavil členství v levicové frakci Evropského parlamentu, odmítá, že se dopustil čehokoli nezákonného.

Ransdorfovo jméno se dříve objevovalo také v souvislosti s jeho milionovými dluhy, byla na něj dokonce uvalena exekuce. Své závazky prý ale v roce 2013 splatil. Pozornost poutaly i jeho dopravní nehody.

Podle médií Ransdorf figuruje jako svědek (poškozený) v rozsáhlé kauze obchodníků s padělky děl světoznámých malířů. Poškozených v případu je více než desítka z ČR i ze zahraničí.

IKEM | Foto: Tomáš Adamec

Kauza Miloslav Ransdorf v curyšské bance | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme