Herečka Lenka Krčková odchází po šestnácti letech z Jihočeského divadla

24. leden 2016

Ztvárnila Varju z Višňového sadu, Štěpku z Petrolejových lamp, Františku z Adventu nebo Rosemary v inscenaci Pryč Mullingaru, přesto opouští divadelní prkna. Herečka Lenka Krčková končí po šestnácti letech v angažmá činohry Jihočeského divadla.

„Já si myslím, že každý člověk v určité fázi života řeší nějaká rozhodnutí, změnu, hledá nové cesty. Spěla jsem k tomu hrozně dlouho, už odmala pro mě činohra byla hodně omezená, a i když jsem dosáhla nějakého, dá se říct, úspěchu, tak je pro mě úzká. A jako člověk hledající jsem se rozhodla, že musím nějaké dveře zavřít, aby se jiné mohly otevřít,“ řekla v rozhovoru pro Český rozhlas.

Na otázku, která role jí byla nejbližší, je podle ní těžké odpovědět. „Když jsem zkoušela Štěpku v Petrolejových lampách, měla jsem pocit, že to je nejbližší role. Ale teď si myslím, že Rosemary v Pryč z Mullingaru je mi ještě blíž, tou zemitostí, způsobem uvažování. A vzhledem k tomu, že to asi bude moje poslední role v Jihočeském divadle, tak asi je to nejvíc. Je to dárek na rozloučenou,“ dodala.

autor: Vendula Kostohryzová
Spustit audio