Když by to šlo, hráli bychom si s roboty sami

23. leden 2016

Dům digitálních dovedností a Centrum robotiky v Plzni mají společné zakladatele i vedení. Ivetu Hrotkovou a Luďka Šantoru jsme pozvali do našeho vysílání, aby provedli rozhlasovou pozvánku do výše zmíněných institucí. A důvodů k návštěvě mají posluchači od dětí až po seniory víc než dost.

Luděk Šantora vede Správy informačních technologií města Plzně – např. síť plzeňského školství, samosprávy atd. K tomu přišel nápad, čím naplnit budovu po zaniklém Americkém centru v Dominikánské ulici a vznikl Dům digitálních dovedností. Po úspěšném rozjezdu se dohodl s Ivetou Hrotkovou na realizaci Centra robotiky, které bylo otevřeno v budově někdejšího depa dopravních podniků v Cukrovarské ulici.

Obě organizace mají svým programem a nabídkou dobře zacíleno na typy návštěvníků: děti, studenty, zájemce o technické obory a kybernetiku, pracovníky škol i magistrátu a zvídavé seniory. Jak konkrétní program vypadá, v jakých kurzech je volno? Na to se lze aktuálně podívat na stránkách www.dddplzen.eu

Čtěte také

Co je na zájemcích o nabídku kybernetických zážitků zajímavé? Že si kromě dětí chtějí hrát i tatínkové a mnohdy se postrkují v boji o tablet, který ovládá toho či onoho robota.

Velký zájem je také o programování a pilotování dronů. A co by nejvíc zaujalo zakladatele Centra, naše hosty? Iveta Hrotková i Luděk Šantora se shodli na tom, že největším lákadlem jsou pro ně podzemní prostory Centra robotiky – roboty tam můžete ovládat z velice pohodlné polohy na měkkém koberci…

Naši hosté nás ve vysílání provedli i krátkou virtuální prohlídkou Centra robotiky, poslechněte si záznam rozhovoru a pusťte si video!

Spustit audio