Užívala jsem si každou jízdu, září Ester Ledecká. Znovu vede SP snowboardistek

Snowboardistka Ester Ledecká dominuje paralelnímu obřímu slalomu ve Světovém poháru. Vyhrála i druhý závod v aktuální sezóně a díky vítězství ve slovinském Rogle se dostala do čela celkového pořadí alpských snowboardových disciplín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká po vítězství v Rogle

Ester Ledecká po vítězství v Rogle | Foto: Jakub Marek | Zdroj: Český rozhlas

Ester, gratulujeme k vítězství ve Světovém poháru. Bylo to opravdu tak jednoduché? Na papíře to bude vypadat snadně – co jízda, to vítězství.

Byl to skvělý závod. Vůbec jsem si nevěřila, že budu takhle jezdit. Každá jízda byla v podstatě bez chyby, hrozně se mi dařilo. Pomohlo tomu, že má skvělé prkno a skvělého servisáka, který mi ho s fyzioterapeutem připravil. Děkuju týmu, že odvedl skvělou práci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hned pod svahem v Rogle čekal na Ester Ledeckou reportér ČRo Jakub Marek

Každou jízdu jsem si strašně užívala a přála bych si, aby byl každý závod takový. Tenhle kopec je fakt nádherný. Připravili ho krásně.

V kvalifikaci to vypadalo, že červená dráha bude rychlejší. Vy jste byla snad jediná závodnice, která jezdila rychleji v modré.

Vůbec jsme nevěděli, jakou dráhu si vybrat. Co jsem koukala, tak holky jezdily rychleji v modré, ale kluci v červené. Nakonec to bylo poprvé, co jsem se rozhodla pro modrou. Ne, že by byla rychlejší, jsou tak nastejno, ale byly tam ledovatá místa a modrá byla lepší na jízdu. Člověk si ji mohl užít, a když byl rychlý, tak to stačilo.

Ester Ledecká vyhrála paralelní slalom v Rogle

Číst článek

Už v kvalifikaci byly minimální rozdíly. Byl v něčem jiným než ostatní? Bylo třeba něco kratší?

Ten kopec je hrozně specifický tím, že je to rovina. A je krátký, takže není moc kde ujet. Rozhoduje každá malá chybka a když se stane, tak už to holky nedoženou.

Ve čtvrtfinále měla Julia Zoggová nepříjemná pád. Viděla jste to? Co to dělá se závodnicí, když soupeřku odváží na saních?

Když jsem byla na vleku, koukala jsem, že tam furt leží. Přišlo mi divné, že už dávno není dole. Doufám, že je v pořádku. Nevypadalo to dobře, vezli jí na nosítkách. Vždy se snažím soustředit na sebe, ale tohle mi bylo líto, protože jí mám ráda a myslím si, že tohle není tak nebezpečný kopec ani závod.

Během celého dne se hodně měnilo počasí. Nejdřív se zatáhlo, pak začalo sněžit a nakonec vykouklo sluníčko. Jak těžké je to pro závodnici?

Nemám to moc ráda, když se to mění. Hlavně, když není vidět pod nohy. Na konci bylo, ale první kvalifikační jízdy bylo zataženo a začalo sněžit. Ale když jsem měla stabilní pozici a byla jsem na tom dobře, není žádný problém, i když se najede do nějakého seku.

Pojistila jste si vedení v paralelním obřím slalomu. Vedete i v celkovém pořadí alpských disciplín na snowboardu. Co to s vámi dělá? Do konce seriálu zbývají tři závody.

Jsem hrozně ráda, že jsem vyhrála tenhle závod, a budu se vyhrát i ty další. Každý závod pojedu odznova a budu se snažit prodat to, co jsem natrénovala. Uvidíme, jestli to vyjde.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme