Bauer se vrátil do SP v Novém Městě: Forma je nulová, ale bojoval jsem

Na trati trpěl, v cíli mrznul a ošíval se. Běžec na lyžích Lukáš Bauer zahájil svou sezonu závodů Světového poháru dnes v Novém Městě na Moravě, tedy ve chvíli, kdy ostatní mají už polovinu celého ročníku za sebou. Nejlepšího českého reprezentanta posledních let nepustila dříve na trať zlomená žebra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer v cíli

Lukáš Bauer v cíli | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Lukáši, máte za sebou koncem ledna první závod sezony. Jak vám závodění v Novém Městě „chutnalo“?

Perou se ve mně dva pocity. Jeden je skvělý, že se mi podařilo tu startovat, druhý naprosto strašný, protože po týdnu trénování těžko můžu čekat nějaké zázraky. Chumelení tomu vůbec nepomohlo, bylo to mnohem pomalejší než třeba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Bauer ještě ani nevěděl svůj výsledek ze Zlaté lyže a už ho zpovídal reportér ČRo Tomáš Kohout

Trápil jsem se úplně od začátku, ale bojoval jsem a snažil jsem se dotáhnout to co nejlépe do cíle.

Jak jste se hecoval a vyrovnával se skoro neznámými pocity, že se trápíte už od začátku?

Nejsou úplně neznámé, ale tím, že letos začínám sezonu uprostřed sezony, to po třech měsících nesportování hodně bolelo.

Zlatou lyži v Novém Městě vyhráli Manificat a Johaugová. Jakš dojel dvacátý

Číst článek

Na druhou stranu jste říkal, že o umístění až tak nejde. Vypadá to těsně za třicítkou SP. (Lukáš Bauer nakonec skončil 43., pozn. red)

To nemůže být možné, že bych byl těsně za třicítkou. Myslím si, že budu těsně před koncem (směje se). Registroval jsem hlášení, která jsem dostával, ale proto, že jsem startoval úplně vepředu, nejde předjímat, jak budu na konci. Ale pocity byly strašné, takže bych se odhadoval někde kolem poslední desítky.

Když jste startoval, hnaly vás solidně zaplněné tribuny v Novém Městě. Jak člověk vnímá tu podporu, kvůli které vlastně přijel?

Do Nového Města jsem směřoval svůj skoro nereálný start z toho důvodu, že je tu vždycky skvělá atmosféra a dařilo se mi tu. Je to pro mě prestiž. Když jsem vystartoval a tribuny začaly řádit, bylo to úplně super. Ale jak jsem zmizel z dohledu tribun, tak to začalo být strašné. Ale bojoval jsem.

Lukáš Bauer po doběhu Zlaté lyže | Foto: Jan Kodet

Co dělají zraněná žebra po závodní zátěži?

Teď mám spíš problémy s nohama, abych vůbec dokázal stát, takže na žebra se nezaměřuju. Během závodu jsem je vůbec necítil. Měl jsem problémy rukama, s nohama, se vším možným, ale žebra jsem vůbec neregistroval.

Říkal jste, že byste rád jel štafetu, jak teď bude vypadat regenerace?

V mém případě se o nějaké regeneraci nedá uvažovat. Pokud mě trenéři postaví do štafety, strašně rád ji pojedu, ale od začátku jsem se netajil, že moje forma je nulová. Jakýkoli výsledek z mé strany by byl těžkým zázrakem.

Ale někdy se začít musí. Jsem rád, že cestu zpátky jsem začal v Novém Městě na Moravě. Byť to hodně bolelo, ale každý někdy musí začít od začátku.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme