Drásá mě to, chtěla bych být na startu, mrzelo Vrabcovou-Nývltovou při sledování Zlaté lyže

Každý sportovec touží závodit před vlastním publikem. V Novém Městě na Moravě si dnes tento pocit užila hned jedenáctka českých běžců na lyžích. Nejlepší česká reprezentantka Eva Vrabcová Nývltová ale kvůli zdravotním potížím přihlížela závodům Světového poháru jen jako divák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nyvltová

Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nyvltová | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Je mi smutno, hrozně mě to drásá, protože bych hrozně ráda stála na startu, samotnou mě překvapuje, jak moc mi to chybí,“ vypráví těsně před startem závodu v Novém Městě na Moravě dlouhodobě nejlepší česká reprezentantka v běhu na lyžích Eva Vrabcová Nývltová.

Před Vysočina arénou se jí snaží zahnat smutek i její velký bílý chundelatý pes Bella. „Belča mě drží při životě celou dobu, co jí mám, takže bez ní si to neumím už vůbec představit. Hodně mi pomáhá z těch problémů ven."

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Vrabcová-Nývltová tentokrát na Zlaté lyži závodit nemůže. Část dne s ní strávil i reportér ČRo Jan Kodet

A že potíže Eva Vrabcové Nývltové nebyly vůbec malé, od začátku letošní sezony se naplno projevily její problémy s příjmem potravy.

„Nemůže to být, že teď se tady začnu plácat sladkým, aby se všechno dohnalo, ale ty kontrolní vyšetření, která teď byla, jsou na dobré cestě," chlubí se příznivými zprávami.

Tělo nejlepší české běžkyně na lyžích se dává pomalu dohromady a také díky soustředění v teplých krajích už může znovu lyžovat. „Užila jsem si Vánoce a pak sem pomalu začala běhat na kolečkových lyžích, protože nebyl sníh,“ vzpomíná na poslední týdny.

„Pak jsem 6. ledna odjela na soustředění na Kanárské ostrovy. Kde jsem naběhala velké množství kilometrů a částečně dohnala sílu, kterou budeme muset hodně doladit. A teď čtrnáct dní, co jsem doma, tak lyžuju,“ dodává.

Bauer se vrátil do SP v Novém Městě: Forma je nulová, ale bojoval jsem

Číst článek

Sníh si Eva vyzkoušela také před začátkem Světového poháru v Novém Městě na Moravě, do samotných závodů ale nastoupit nemohla, a tak jediným velkým vystoupením byla její autogramiáda s fanoušky, kteří jí přáli sílu při návratu do běžecké stopy.

I když v Novém Města Eva Vrabcová Nývltová nestartovala, jednu věc ví velmi dobře. „Člověk zjistí, že život je i o něčem jiném než jen o sportování. Určitě se ale změnilo to, že se ve mně znova objevila touha něco dokázat, znova taková větší motivace, než to bylo předtím,“ vypráví Eva Vrabcová Nývltová.

Svetovy pohar NMNM v jine pozici

Zveřejnil(a) Eva Vrabcová Nývltová dne 23. leden 2016

Jan Kodet, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme