Film Ztraceni v Mnichově ovládl Ceny kritiky. Proměnil všechny nominace

Vítězem Cen české filmové kritiky se stal film Ztraceni v Mnichově. Snímek scenáristy a režiséra Petra Zelenky a producenta Davida Ondříčka proměnil všechny tři nominace za nejlepší film, režii a scénář. Ceny za nejlepší herecké výkony převzali Kryštof Hádek a Alena Mihulová. Předávání proběhlo v sobotu v pražském divadle Archa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Producent David Ondříček (vpravo) a režisér Petr Zelenka (druhý zleva) převzali cenu za nejlepší film pro svůj snímek Ztraceni v Mnichově

Producent David Ondříček (vpravo) a režisér Petr Zelenka (druhý zleva) převzali cenu za nejlepší film pro svůj snímek Ztraceni v Mnichově | Zdroj: ČTK

V hereckých kategoriích byli oceněni Kryštof Hádek za výkon ve snímku Kobry a užovky a Alena Mihulová za roli ve filmu Domácí péče.

O překvapení večera se postaralo několikanásobné vítězství filmového debutu Štěpána Altrichta s názvem Schmitke. Ten uspěl v nové kategorii Nejlepší audiovizuální počin, a to za zvukovou složku filmu. Režisér Altricht a spoluscenárista filmu si odnesl Cenu RWE pro objev roku.

Herečka Alena Mihulová převzala cenu za nejlepší ženský výkon v hlavní roli od loňského vítěze ceny za nejlepší mužský herecký výkon Martina Fingera | Foto: ČTK

Nejlepším dokumentem roku 2015 zvolili filmoví novináři snímek režisérky a producentky Jany Ševčíkové Opři žebřík o nebe.

Moderátory letošního již šestého vyhlašování cen filmových publicistů a kritiků byli herečka a bloggerka Marie Doležalová a herec a režisér Vojtěch Kotek. Přímý přenos předávání cen mohli diváci sledovat na programu ČT art.

Konkurenční ocenění České filmové a televizní akademie Český lev budou předána 5. března. I jim vévodí v nominacích Zelenkova komedie Ztraceni v Mnichově. Získala jich 15.

ČTK, Kristina Roháčková, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme