České biatlonistky skončily ve štafetě druhé. Nezastavila je ani dvě trestná kola

České biatlonistky se na třetí pokus v letošní sezoně dočkaly medailového výsledku ve štafetě. V dnešním týmovém závodě v Anterselvě české reprezentantky obsadily druhé místo, když na vítěznou Francii ztratily 17 sekund. Svěřenkyně Zdeňka Vítka mohly doplatit na nepovedenou střelbu Lucie Charvátové, ale díky povedenému závěru dokázaly ztrátu stáhnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová předává štafetu Veronice Vítkové v biatlonovém závodu v italské Anterselvě

Gabriela Soukalová předává štafetu Veronice Vítkové v biatlonovém závodu v italské Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

První úsek české štafety velmi dobře rozjela Eva Puskarčíková, která na střelnici udělal pouze jedinou chybu, a svou jízdu zakončila na třetím místě se ztrátou tří sekund na v té době vedoucí Švýcarky.

Také Lucie Charvátová začala velmi nadějně, když na své první položce nechybovala ani jednou a držela se mezi nejlepšími. Položka ve stoje však Charvátové vůbec nevyšla, minula celkem pětkrát, a po absolvování dvou trestných kol se propadla na 12. pozici.

Třetí úsek štafety patřil Gabriele Soukalové a ta udělala vše pro to, aby takřka minutovou ztrátu na první místo alespoň částečně smazala. Vedoucí žena Světového poháru prokázala své kvality a posunula český výběr až na čtvrtou pozici se ztrátou čtyř sekund na třetí místo.

Vynikající výkon následně předvedla i finišmanka Veronika Vítková, která sice musela na položce vleže dvakrát dobíjet, ale při závěrečné střelbě neminula ani jednou a posunula se na třetí příčku.

V závěrečném souboji o medailové pozice měla Vítková nejvíce sil ze všech soupeřek, takže si nejenže pohlídala dotírající Italku Wiererovou, ale navíc dokázala pokořit Rusku Podčufarovovou a vybojovala pro Česko druhé místo.

Víkendový biatlonový program v Anterselvě uzavře štafeta mužů, jejíž start je naplánován na 14:40.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Ženy - štafeta 4x6 km: 1. Francie (Braisazová, Bescondová, Chevalierová, Dorinová Habertová) 1:07:53,5 (0 tr. okruhů + 8 dobíjení), 2. ČR (Puskarčíková, Charvátová, Soukalová, Vítková) -17,2 (2+7), 3. Rusko (Šumilovová, Zagorujková, Jurlovová, Podčufarovová) -21,1 (0+10), 4. Itálie -21,7 (0+11), 5. Norsko -47,1 (1+10), 6. Švédsko -50,5 (0+7).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme