Liberecký Radivojevič sedmi body zdemoloval Karlovy Vary, brněnská Kometa opět padla

Česká hokejová extraliga měla dnes na programu kompletní devětatřicáté kolo. Vedoucí Liberec zásluhou sedmibodového Radivojeviče porazil předposlední Karlovy Vary a stále kraluje české nejvyšší soutěži. Moravskoslezské derby mezi Olomoucí a Třincem muselo rozhodnout až prodloužení, zápas Vítkovic s Litvínovem dokonce samostatné nájezdy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Branko Radivojevič (vlevo) se sedmi body podílel na vysoké výhře Liberce

Branko Radivojevič (vlevo) se sedmi body podílel na vysoké výhře Liberce | Zdroj: ČTK

Třemi odpoledními zápasy startoval dnešní program Tipsport extraligy. Karlovy Vary hostily v domácím prostředí vedoucí Liberec, Vítkovice vyzvaly loňského mistra z Litvínova a trápící se Kometa zavítala do nedalekého Zlína.

Jako kat karlovarského týmu se dnes ukázal slovenský útočník Branko Radivojevič. Ten otevřel skóre zápasu na začátku sedmé minuty. Domácí dokázali s nejlepším týmem letošního ročníku držet krok dvě třetiny. Během nich přidal Radivojevič dvě brankové nahrávky. Ve třetí části přidal další čtyři asistence a podílel se tak na všech sedmi gólech Liberce. Karlovy Vary – Liberec 2:7.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor se Brankem Radivojevičem, který řídil výhru extraligového Liberce

Brněnská Kometa nastoupila ve Zlíně s bilancí tří porážek v řadě. Domácí naopak prožívají vydařené období a posunují se do vyšších pater extraligové tabulky. V dnešním zápase nedali svému brněnskému soupeři šanci a zvítězili 4:1.

Daleko vyrovnanější byl souboj Vítkovic s Litvínovem. Hosté tři minuty před koncem vyrovnali na 4:4 a zápas dospěl do prodloužení. V něm gól nepadl a tak se z vítězství 5:4 po samostatných nájezdech radují domácí Vítkovice. K jednomu z nájezdů se rozjel i Kristian Reichel, syn litvínovské legendy a olympijského vítěze Roberta Reichela.

Nerozhodným výsledkem po základní hrací době skončil i zápas Olomouce s Třincem. Hosté dokázali v prodloužení skórovat, zvítězili 2:1 a v tabulce zvýšili svůj náskok na jedenácté Vítkovice na 4 body.

Východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové nabídlo zajímavý hokej s množstvím šancí na obou stranách. Do poslední části vstupoval hostující Hradec s jednogólovým náskokem. O ten ale přišel již v sedmé minutě. Vítězství na stranu domácích zvrátil tři minuty před koncem Petr Sýkora. Pardubice - Hradec Králové 3:2.

Chomutovští Piráti přivítali na svém ledě plzeňské Indiány. Vítězství 4:3 zařídil především Roman Červenka, který dokázal vstřelit dvě branky domácích. Plzeň dokázala i přes střeleckou převahu pouze snížit.

Pražská Sparta, nejlépe střílející tým extraligy, zavítala na stadion Mladé Boleslavi. Ten ještě nedávno platil za takřka nedobytnou pevnost. V posledních třech utkáních zde ale domácí nedokázali zvítězit a stejně tomu bylo i dnes. Boleslav nevstřelila ani branku a podlehla Spartě 0:2.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme