Ledovka komplikuje situaci na silnicích v Česku, řidiči musejí počítat s oblevou

Ledovka na silnicích dělá od rána problémy řidičům v celém Česku. Třeba silničáři na Trutnovsku už museli uzavřít dvě silnice. Komplikace hlásí také dálnice D46, ve směru z Olomouce na Vyškov u exitu na úrovni Prostějova ji policisté ráno museli uzavřít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náledí komplikuje dopravu v několik evropských zemích

Náledí komplikuje dopravu v několik evropských zemích | Zdroj: Reuters

Řidiči v Libereckém kraji by měli jezdit velice opatrně. Místy je totiž kvůli mrznoucímu mrholení náledí. Hlavní tahy jsou ale po chemickém posypu holé a mokré. Na cestách nižších tříd je najetá vrstva sněhu krytá posypem. Pro kamiony je stále uzavřená silnice mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou na Frýdlantsku.

Přes oblevu zůstává na mnoha silnicích v Pardubickém kraji ležet sníh. Většinou je rozbředlý, ve výše položených oblastech i uježděný nebo zmrzlý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dopravní situaci na Prostějovsku sleduje reportérka Barbora Taševská

V okolí Přelouče musejí řidiči na státních i menších komunikacích počítat se zmrazky, na Litomyšlsku, Žamberecku a Hlinecku se vyskytuje náledí. Uježděná sněhová vrstva pokrývá vozovky v oblasti Moravské Třebové a Žamberka, mokrý sníh leží kolem Ústí nad Orlicí, Skutče a Lanškrouna.

Jihočeské silnice zůstávají nadále sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Na Jindřichohradecku se na všech vozovkách tvoří náledí. Zbytek komunikací v regionu by měl být suchý nebo mokrý po chemickém ošetření.

Silnice na jižní Moravě jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, protože se na nich místy tvoří náledí. V regionu prší a teploty se pohybují okolí minus tří stupňů Celsia. Hlavní tahy jsou většinou po chemickém posypu holé a vymrzlé, náledí se může tvořit zejména ve výše položených místech cest druhých a třetích tříd.

Na vedlejších silnicích může navíc místy ležet rozbředlá vrstva sněhu. Opatrnost je nutná zejména na Blanensku, Vyškovsku a Brněnsku. Meteorologové očekávají, že na jižní Moravu přijde obleva.

Mrazy končí, na přelomu ledna a února budou teploty výrazně nad nulou

Číst článek

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme