Zázračné obraty i svědectví Hlaváčkové. Duo H+H zažívá napínavé Australian Open

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká zažívají zřejmě nejúspěšnější turnaj v období po rozpadu a následném "znovuzrození" páru. Na Australian Open porazily jednu z nejlepších dvojic minulého roku a v Melbourne už jsou v semifinále deblistek. Nic nezměnilo ani setkání Hlaváčkové s protikorupční jednotkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Přišlo mi to, jako kdybychom vyhrály celý turnaj. Byl to těžký zápas, hodně nervů. Jsem strašně ráda, že jsme to zvládly,“ vyprávěla Lucie Hradecká po úspěšném čtvrtfinále čtyřhry.

S Andreou Hlaváčkovou měly jen těžko popsatelný druh radosti. Mezi čtyřmi nejlepšími páry na grandslamu už od té doby, co se daly znovu dohromady, byly. Tentokrát k tomu potřebovaly porazit mnohem silnější páry. A také musely předvést hned několik výjimečných obratů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Až do semifinále Australian Open se Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou dostaly díky zázračným obratům předchozích zápaů

„Máme za sebou strašné otočky a dnes to byl úplně extrém. 2:6, 2:5 a dva mečboly… Doufaly jsme, že tak daleko to nenecháme dojít. Ale zvládly jsme to neskutečně otočit,“ těší Andreu Hlaváčkovou.

„Proti prvnímu mečbolu jsem šla servis – síť. To jsem nezahrála ještě nikdy v životě. Pak jsem musela hrát ještě dva voleje. Bylo to dost na hraně,“ popisuje Andrea Hlaváčková jen málo vídaný obrat ze stavu 2:5 a dvou mečbolů soupeřek ve čtvrtfinále proti jednomu z nejlepších párů posledních měsíců, sestrám Čanovým z Tchajwanu.

Berdych končí na Australian Open, Federerovi podlehl 0:3

Číst článek

Zápas předtím zase otáčely stav 1:5, ale nejen proto teď souhlasí s tím, že jde o nejvydařenější turnaj od chvíle, kdy se zase znovu daly dohromady. „Víme, že před sebou máme půl, kdy bychom chtěly uhrát co nejvíc bodů. Tohle semifinále je úžasným krokem k olympiádě,“ říká Lucie Hradecká.

Stejně jako Karolína Plíšková a ještě i Radek Štěpánek se pár H+H dostal do semifinále v deblových soutěžích Australian Open, a tím se i přiblížil olympijským hrám, o které v této sezoně společně bojují.

Plný sál novinářů kvůli zápasu 1. kola

Andrea Hlaváčková měla na Australian Open i jiné starosti. Ani postup do semifinále dvouhry nevzbudil v Melbourne takový rozruch jako zápas prvního kola mixu.

„Vlezli jsme to tiskového střediska a bylo tam asi 75 novinářů. Ještě nikdy jsem neviděla tolik novinářů pohromadě. Normálně mě to posadilo a mluvil jen Lukasz (spoluhráč Kubot, pozn. red),“ popisuje Andrea Hlaváčková, jak to vypadalo ve velkém tiskovém sále, když se o ni a spoluhráče z mixu Poláka Lukasze Kubota začali zajímat reportéři z celého světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andree Hlaváčkové znepříjemnila Australian Open nutnost podat svědectví kvůli zápasu prvního kola mixu

Zatímco před spoustou zahraničních novinářů raději nechala mluvit svého sportovního partnera, teď už o kauze promluvila. Podávala jen svědectví k podezřelému duelu, ale i tak už byla různými titulky v Česku spojována se sázkami.

„Je zbytečné, abychom byli zmiňováni. Vyhráli jsme a nebyli jsme ani podezřelí. Nevím, proč o nás píšou. Naštěstí pak ten titulek změnili. Je to nová zkušenost. Měli jsme schůzku, která je tajná,“ vysvětluje Andrea Hlaváčková, pro kterou to byla první zkušenost s tenisovou protikorupční jednotkou.

Pála nominoval tenistky na 1. kolo Fed Cupu. Šafářovou nahradí Allertová

Číst článek

Ta se zajímala o detaily zápasu prvního kola smíšené čtyřhry, před kterým se ve velké míře sázelo na porážku španělské dvojice Arruabarrenaová, Marrero, která nakonec skutečně prohrála.

„Vůbec se mě to netýká, jen jsem se dostala na druhou stranu sítě od lidí, kterých se to možná týká. Ale nejsou žádné důkazy. Když má člověk čisté svědomí, vůbec ho to nenervuje,“ říká smířeně Andrea Hlaváčková, které prý ale tato nepříjemnost nepokazí dojem z Australian Open.

Andrea Hlaváčková a Lukasz Kubot | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme